Пенсионерите ще получават поне 50 лева COVID добавка след Нова година

Безплатни детски градини все пак може да има от 1 януари, според министър Гьоков

OFFNews Последна промяна на 16 декември 2021 в 11:04 2478 0

Снимка Архив

Пенсионерите ще получават COVID добавка от минимум 50 лева след Нова година. Те ще взимат тези пари, докато има извънредна обстановка и ограничителни мерки. 

Това заяви министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков по България он ер. Той обясни, че добавките не са част от пенсията, а временна мярка. С тях изкарахме много пенсионери от бедност, затова ще ги продължим, допълни министърът от БСП. 

По думите му след преизчисляването от 25 декември и увеличаване на минималната пенсия на 370 лева, хората няма да получават по-малко от 420 лева. 

Министър Гьоков, който вчера обяви, че безплатни детски градини няма да има от януари, днес заяви, че мярката за безплатни детски градини и ясли може да влезе в сила още от 1 януари. 

Във връзка с втората година от майчинството Гьоков обясни: „Преди последното увеличение беше 380 лева, а сега обезщетяването трябва да осигурява доходи, съизмерими с това, върху което са се осигурявали. В момента е равна на минималната работна заплата - 650 лева. Нашият стремеж е всяка година втората година от майчинството да бъде равно или от порядъка на минималната работна заплата“, каза още той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови