Пенсионерите искат свикване на КСНС и затвор за всички, управлявали последните 27 г.

Последна промяна на 16 февруари 2017 в 17:27 7108 13

Пенсионерски организации ще сезират Конституционния съд за пенсиите, искат съд и затвор за всички, управлявали България през последните 27 години.

Те дадоха за пример неколкократното индексиране на депутатските заплати и смешните пенсии на над 1 млн. българи, които са едва 161 лв. при праг на бедността от 316 лв. Минаха 27 години от началото на прехода – 1/3 човешки живот. Никоя нация не би дала такъв толеранс на управляващите. 85% от пенсионерите в България живеят под прага на бедността по СИЛК, според цитирани от асоциациите данни.

Това стана ясно от проведената среща между пенсионерите и представители на ВМРО и АТАКА.

Дискусията беше проведена по инициатива на членовете на ръководството на ВМРО Искрен Веселинов и д-р Султанка Петрова, по повод политиката на „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО" в областта на пенсионната реформа и социалната политика. На събитието присъства и депутатът от Атака Николай Александров.

Темата за пенсиите на българските пенсионери винаги е на дневен ред преди избори и после се „замита по килима".

Единствено Патриотите не позволиха темата за доходите на българите да бъде премахната от дневния ред на обществото, беше категорична Султанка Петрова. И за пореден път припомни стряскащата статистика за броя на неграмотните, работещите бедни и мизерстващите хора в страната.

За 27 години България се превърна в най-бързо изчезващата държава. Всяка година изчезва един малък окръжен град, даде пример Искрен Веселинов.

По показатели като смъртност сме на второ място в света. Преди нас са само страни в реална война, като Сирия и Украйна. Една от причините е епидемиологичното разрастване на бедността в България, каза още Веселинов и подчерта, че „Обединени патриоти" тръгват на избори с ясното съзнание, че ще продължат битката си за реално повишаване на доходите, справедливост и достоен живот за всеки български гражданин.

Николай Александров от Атака обясни, че реален ръст на пенсиите при тази система и тези постъпления от данъци и осигуровки в бюджета е невъзможно. Един от вариантите според него е изваждането на т.нар. инвалидни пенсии и болничните от общия фонд, с което ще се спестят 2 млрд. лева.

На 9-и март ще се проведе Събор на възрастните хора пред президентството, който ще поиска свикването на Консултативния съвет по национална сигурност именно по проблемите на пенсиите и бедността в България.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1014

14

Стоян Стоянов

17.02 2017 в 08:17

панел -декоративен,изолиращ, фасаден.....къв си?

31

10

panel

16.02 2017 в 22:48

Да допълня- колко са хората тук, които чакат пенсии?
Дали ще ги доживеят или ще получат това, за което плащат всеки месец?
А, сетих се- ние всъщност сега даваме парите за техните пенсии.
И да не забравяме, че има още някоя и друга магистрала да построим(не ме разбирайта погрешно- магистралите са необходимо и полезно нещо) и имаме някоя и друга банка да фалираме, ама няма да ни е за първи път.

31

9

panel

16.02 2017 в 22:39

А за тия 45 г. преди това защо не става дума?
Защо не питате къде са парите, които вие и вашите родители сте отделяли за пенсия? Защо искате сега децата и внуците ви да пълнят нещо ,което е било празно? От къде идват парите за пенсиите ви?
Да е@а тая крива нива, ама когато повечето от вас са се пенсионирали с пенсии 2-3 пъти по-големи от заплатата на млад специалист, който е учил и знае повече от вас , ви болеше ку@о!
ПАри нЕма!Санираме ви жилищата!

15269

8

spirit оригиналът

16.02 2017 в 21:17

Освен управлявалите и тези тук:
http://www.budnaera.com/201701f/17010294.html