Quantcast

Пенчо Милков: След 4 години хората ще виждат Русе като северната столица на България

OFFNews Последна промяна на 10 октомври 2019 в 20:12 1248 0

"При срещите си с русенци разбрах, че всички копнеят за промяната, но много не вярват, че можем да я постигнем. Промяната зависи от всички нас. Гласът и на богатия, и на бедния, стария и младия има еднаква тежест - затова заедно можем да направим промяната, но тя изисква мобилизация. Изцяло съм свързан с Русе. Израснах тук, тук пораснаха и трите ми деца и вярвам, че след четири години хората ще виждат Русе като северната столица на България".

Това заяви кандидатът за кмет на община Русе от "БСП за България" Пенчо Милков пред Нова телевизия.

Той добави, че в работата си ще спазва принципите на единение, компетентност, прозрачност и почтеност.

"Вярвам, че с усърдието и таланта ни можем да превърнем Русе в град, който другите българи да сочат за пример", каза Милков.

Той е на мнение, че за да стане това, е необходимо да преминем над партийните ежби и да осъзнаем силата си:

"Важна е личността, която вие ще изберете за кмет - деен, компетентен и с личен мотив за да развива града."

"Чистотата на въздуха в Русе е проблем от З0 години. Като дете носех маска в училище и за жалост миналата година видяхме същия феномен. Това, което ще направя още първите дни, когато стана кмет, ще бъде да дам цялата информация на гражданите", каза още Пенчо Милков.

Той добави, че ще пита русенци дали искат да се закупи мобилна станция за измерване на качеството на въздуха, за да го следят постоянно.

"Ще чистим редовно улиците, ще садим и дървета, защото чистотата на въздуха не е свързана само с промишлените замърсители. Ще направим така, че хората да имат възможност да заменят отоплителните си уреди" - заяви кандидатът за кмет.

Той припомни, че след негови въпроси в парламента, свързани с качеството на въздуха, три мобилни станции са дошли в Русе и веднага са констатирани нарушения и е наложена глоба на един инвеститор в размер на 400 000 лв.

"Това, което кметът трябва да направи веднага, е да задейства държавната машина, защото досега за управляващите думата "мигновено" не съществуваше", категоричен е Пенчо Милков.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !