Пеевски видя в казуса с Пирогов ''дребно отмъщение''

OFFNews 06 декември 2023 в 11:39 786 1

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Делян Пеевски

"Това е дребно отмъщение. Трябва да свърши веднага. Да разберат най-сетне къде се намират."

Това заяви санкционираният по глобалния закон за корупция депутат Делян Пеевски пред журналисти в НС. Изказването му е по повод уволнението на директора на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" вчера. Около обяд министърът на здравеопазването реши да осбободи временно изпълняващия длъжността д-р Валентин Димитров. Веднага след това ГЕРБ и ДПС провалиха кворума на парламентарната комисия по бюджет и финанси, която трябваше да гласува на второ четене данъчните закони. По-късно Десислава Атанасова и Делян Пеевски обявявиха бойкот на правителството. Малко по-късно СГС спря уволнението. Късно вечерта с позиция излезе и премиерът Николай Денков, който заяви, че е чел одитния доклад за „Пирогов“ и вижда сериозни нарушения. Той добави, че "не-коалиционните партньори" е крайно време да се разберем кой какви правомощия има.

Пеевски също лансира тезата, че казусът с болницата е свързан с Мустафа Емин от ДБ. По думите му заради един съветник - именно Мустафа Емин, сега си отмъщават и искат да сменят директора на "Пирогов".

“Този цирк трябва да свърши. Едно казва премиерът, после казва, че не го е казал, това е смешна работа. Смятате ли, че е сериозно цялата държава да се тресе заради "Пирогов", която болница си върши перфектно работата”, добави той.

Той призова още, който не си знае мястото, да напуска.

Председателят на ПГ на ДПС призова определени лица от Министерски съвет да не поучават Народното събрание. “Трябва да си разберат ясно местата, ако не го разберат, има само едно решение и то е изходът от Министерски съвет”, допълни Пеевски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

1

мнение от IP

06.12 2023 в 12:37

Нагъл, бе...Ами я да видим как Пеевски ще сътвори ново правителство, като това подаде оставка. А това, че мисленето му е в категориите на бандитите, които си правят номера и и си отмъщават един на друг само потвърждава колко нелепо е санкциониран по "Магнитски", унищожил "Булгартабак" и притежаващ преди време вестници-бухалки да си отваря устата откъм вътрешната страна на Парламента.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки