Пеевски с отворено писмо до Денков. 'Онлайн премиер композирал влак'

Негова позната учителка му пуснала смс. Защо не публикувате този свой личен телефон, да се обаждат хората, да помагате, пише Пеевски

OFFNews 29 ноември 2023 в 08:06 11837 24

Делян Пеевски

Снимка Пресцентър на ДПС

Председателят на ПГ на ДСП Делян Пеевски изпрати отворено писмо до премиера Николай Денков, съобщиха от партията.  

Той обвинява министър-председателя, че в "управленска немощ" и го нарича "онлайн премиер". 

Премиерът на правителството, видите ли, композирал влак, защото негова позната учителка му пуснала смс. Похвално. Но защо не вложихте същата енергия и старание, за да упражните необходимия контрол към друг свой близък познат, почти роднина, с когото редовно си пиете питието – шефа на „Електрохолд", така, че аварийните екипи да работят на пълни обороти и да възстановят електрозахранването в засегнатите райони. И защо например не публикувате този свой личен телефон на сайта на правителството, за да се обаждат хората, да помагате, пише Пеевски. 

Пълният текст на писмото 

Г-н Премиер,

С тревога наблюдавам Вашата управленска безпомощност да се справите с климатично предизвикателство, снеговалеж, характерно за тези ширини по това време на годината.

Четири денонощия бедстват хиляди домакинства. Четири денонощия – близо сто часа, страната е скована от липса на електрозахранване, топлоенергия, затворени пътища, бедстващи населени места, затворени аптеки, заключени кабинети на спешна помощ, неработещ телефон за спешни случаи и т.н.

И вместо решителни и реални действия от страна на министър-председателя, Вие греете в новините с доста съмнителна пиар акция. Онлайн премиер, вместо отговорна изпълнителна власт. Това е много смущаващо.

Премиерът на правителството, видите ли, композирал влак, защото негова позната учителка му пуснала смс. Похвално. Но защо не вложихте същата енергия и старание, за да упражните необходимия контрол към друг свой близък познат, почти роднина, с когото редовно си пиете питието – шефа на „Електрохолд", така, че аварийните екипи да работят на пълни обороти и да възстановят електрозахранването в засегнатите райони.

И защо например не публикувате този свой личен телефон на сайта на правителството, за да се обаждат хората, да помагате.

Защото всъщност за вас спасяването на личния Ви, компрометиран имидж е по-важно, от това да служите на хората. Или както е казал народът – за един сте майка, за хората – мащеха.

Лошото, г-н Премиер, е че по този начин хората губят доверие в политиците и държавата си. А когато няма доверие, всеки започва да се спасява по единично. И не би следвало да се сочи като куриоз, а като опасна тенденция, че един човек нахлу в отчаянието си в офис на енергото, за да приготви храна за децата си. А той е в пълното си право да изисква точно тази грижа от държавата. От правителството. И лично от премиера.

Г-н Премиер, Народното събрание ще бъде на висотата на очакванията на хората и още днес ще внесем предложение за отпадане на изискването за изпълнение само на електронни рецепти. Защото последните дни показаха, че това недомислие застрашава живота и здравето на болните, останали без необходимите медикаменти, защото аптеките нямали ток.

Но Вашата неспособност да водите държавата и правителството в криза, не можем да компенсираме и няма да останем мълчаливи пред управленския ви провал.

Защото, отново ще Ви напомня, Вие сте премиер не за собствен комфорт и престиж, а за да служите на хората. И това е неотменимо.

Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

24

Джендо Джедев

29.11 2023 в 14:38

Я, Делянчо говори за компрометиран имидж... :D

-1600

23

Люгер Химарс

29.11 2023 в 14:15

а да бе, про100 нямаш :D

-1650

22

ob1

29.11 2023 в 12:54

За разлика от герберчетата аз кумири нямам

605

21

Wenc

29.11 2023 в 12:02

Obl, Питай си кумира Лорер ;)


-1650

20

ob1

29.11 2023 в 11:56

wenc, ако намираш прасето за "разумен и приемлив политик" то имам лоши новини за теб...
Като начало нито една от тези думи не е вярна, но от герберче - толкова :)

-1600

19

Люгер Химарс

29.11 2023 в 11:30

Най-смешното е, че всичко, което е написал Пеев е вярно и логично. И за това си мълчат коментаторите. И така - в пп соцландия дотам се падна, че един получовек да е по-адекватен от останалите актьори....

14469

18

случайно прочетох

29.11 2023 в 11:29

Лелееее, на свинчугата и мозъкът му е затлъстял :–)
Предполагам, че акад.Денков не му е чел словестните полюции.
А какво прави прокуратурата, европейската?За нашата не питам...

-529

17

6екеr4о

29.11 2023 в 11:23

Нищо не му разбрах на уважаемия pisnamiotmutri, електронната рецепта се оказа невероятна изгъзица, която на практика легализира, оптимизира и подчини на контрол симбиозата между доктори и фармацефтичната мафия!

Електронната рецепта дава възможност на дофторята да слючват "рамкови договори" с поизводители/вносители, като им се плаща не за количество предписани и продадени лекарства, а за процент от тяхната цена! Едно е да ти предпишат някакво аспиринче, друго е за живитоподдържащи препарати при откологични заболявания!!! Виждал съм лично цени на такива онколекарства, преди Ковид пандемията, като за 1 блистер цеата беше между 12 000 и 15 000 лева ( мързи ме да я напиша и словом, но цифрите са верни)....

-685

16

Козин Човков

29.11 2023 в 11:16

Прасето да го дава малко по-скромно, по-обрано и по-тихо. Коледа е след 27 дни.

17439

15

мнение от IP

29.11 2023 в 10:44

И за кого е предназначено това съчиненийце? Вярвам, че сам си го е написал. Пиари, които да пишат чак такива глупости няма. Доколкото си спомням Пеевски не е гласувал против на вота за недоверие на правителството. Той реши да се появи в парламента и медиите, ама политическата му представа е от 90-те години. Времето на "бащиците на народа отмина".
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика