Пеевски отново ще е депутат

ДПС отворено за коалиция и с ГЕРБ, и с БСП

OFFNews 18 януари 2017 в 09:55 23545 15

Снимка БГНЕС

Делян Пеевски най-вероятно отново ще е депутат в 44-ия парламент, стана ясно тази сутрин от думите на зам. председателя на парламентарната група на движението Йордан Цонев.

Tой посочи, че Пеевски е обичан от електората на ДПС и вероятно ще бъде номиниран за листа на предстоящите предсрочни избори за Народно събрание.

„Делян Пеевски се ползва с доверието и обичта на нашия електорат, направил е много за нашите хора. Работи активно. С него работим в последните няколко седмици върху икономическата част на програмата и предвиждаме инициатива за ускоряване на инвестиционния процес със законодателни промени. Г-н Пеевски вероятно ще бъде и номиниран, и ще участва, но все пак решението е негово”, посочи Цонев пред bTV.

Той разкри, че Пламен Орешарски не е изявил желание да бъде включен в депутатските листи на ДПС. Не е изключено обаче структурите на движението да го номинират. На президентския вот Орешарски се яви като независим кандидат, подкрепен от ДПС. 

Йордан Цонев коментира и коалиционните намерения на партията. По думите му "коалиционният план на ДПС е отворен към всички проевропейски партии в България", в т.ч. ГЕРБ и БСП.

Избирателят ще каже каква ще е коалицията, подчерта Цонев и добави, че доброто за България е да има стабилна и ясна коалиция, която да е проевропейска и да е обединена върху сходни ценности.

От вчера в Европейския парламент има проевропейска коалиция за реформиране на ЕС между ЕНП и Алианса на либералите и демократите. Ако в Европа има коалиция с ДПС, в България защо да няма, попита Цонев.

Според него страната ни може да има и правителство на малцинството. 

Цонев добави, че ГЕРБ е избрал "погрешен път - да прави безпринципна коалиция, и това е основната политическа грешка, поради която този парламент има такъв кратък живот и кабинетът „Борисов 2” приключи твърде рано.

Има вариант служебното правителство да управлява и по-дълго. По думите му в такъв случай бюджетът ще издържи, защото е балансиран е и добре съставен, коментира още Йордан Цонев. По думите му във финансовата част ГЕРБ са постигнали добри резултати, но като цяло управлението им е провал заради несъстоялите се реформи.

Цонев изрази и своята версия за оставката на Бойко Борисов. "Той е много интуитивен политик. Не подаде оставка и не обвърза изборите заради загубата или само заради чест и достойнство, а защото знаеше, че повече не може да управлява с тези коалиционни партньори. Щеше да бъде ад управлението след президентските избори за ГЕРБ и всеки месец щеше да им сваля проценти от доверието."

"За всеки важен закон, който влизаше в парламента, ГЕРБ събираше мнозинство по коридорите", каза още Цонев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12032

12

Божидар Дзиков

18.01 2017 в 12:08

Браво на Пеевски. Пожелавам му да е жив и здрав и да продължава да се подиграва с българите за да види целият свят какво представлява този "народ". Че само тук може да се случват такива неща, не защото е България, а защото българите живеят тук и всичко зависи от тях. То затова няма и развитие.

26179

11

ELPIDA

18.01 2017 в 11:18

Толкова "естетика" и "духовност" носи в себе си този разпасан нерез, че ефектът ескалира до повръщане!

15414

10

Hihi1981

18.01 2017 в 11:15

ДПС+БСП с Министър-председател Делян Пеевски!!!Мислете преди да гласувате.....

13604

8

In Trum we trust

18.01 2017 в 11:05

Спокойно и за него ще дойде коледа.

29585

6

Izalina

18.01 2017 в 10:43

"Делян Пеевски се ползва с доверието и обичта на нашия електорат"

Ба, на вашия електорат! Направо си е любимецът на цялата нация.
Праете го цар и да се свършва