Пеевски обеща да идва редовно на работа (обновена)

Нели Чолашка 27 октомври 2014 в 12:53 6599 8

Снимка Сергей Антонов

Делян Пеевски

Делян Пеевски обяви, че в този мандат на парламента ще идва редовно на работа. Той обяви това след заседанието на групата на ДПС в зала "Запад" на Народното събрание (НС).

Той напомни още, че още в първите дни на работа на 43-тото НС ще внесе заедно с Йордан Цонев от ДПС закон, "който ще реши всички проблеми на КТБ".

„Аз не съм в основата на проблема и това ще стане ясно, както стана ясно от всичко, което излезе. Ще видите и закона, ще видим кой е в основата и кой не е в основата на проблема”, каза депутатът от ДПС.

Пеевски подчерта, че законопроектът за КТБ предвижда пълна публичност на случилото се с банката през последните месеци. Той обаче отказа да каже дали има политици сред виновниците за кризата с КТБ с думите: "като се отворят нещата, ще разберем”. 

Освен това Пеевски не пропусна да подчертае, че в момента няма никакви отношения с мажоритарния собственик на банката- Цветан Василев.

Шеф на парламентарната група на ДПС ще е председателят на партията Лютви Местан, а зам.-председатели ще са Тунчер Кърджалиев, Ферихан Ахмедова и Станислав Анастасов, секретар ще е Четин Казак.

Групата на ДПС е обсъждала въпроса за съставянето на правителство, призна Местан след срещата.

Според лидера на ДПС най-лошият вариант са нови избори, но още по-лош вариант е безпринципна коалиция на национал-популистки формации.

Още в началото на преговорите за съставяне на коалиционно правителство от ГЕРБ обявиха, че няма да влизат в коалиция с ДПС в никакъв случай.

Готови сме да изиграем много позитивна и градивна роля за намирането на формулата на стабилно управление, без да поставяме условия за наше участие в този кабинет, уточни преди първото заседание на парламента Лютви Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!