Пеевски обеща, че кабинетът ще работи с години

"Пълно доверие имам само на съпругата си" - така Денков отговори на въпрос дали има доверие на ДПС и ГЕРБ

Йорданка Веселинова 04 октомври 2023 в 17:30 3564 3

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Делян Пеевски

Сглобката ще управлява не 18 месеца, а години. Кабинетът е стабилен и вотът на недоверие няма да мине - това коментираха лидерите на партиите от тройната (не)коалиция между ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС, която застана зад ротационния кабинет "Денков-Габриел".

При избирането на правителството в началото на това лято бе поет ангажимент, че кабинетът ще управлява 18 месеца - първите 9 с премиер Николай Денков, а останалите 9 месеца - с премиер Мария Габриел. За този период бе начертана програма за работа и съгласуван с нея график за законодателна работа.

"Правителството твърдо ще има време да изпълни това решение (за енергетиците - б.а.). И много други решения ще изпълнява през следващите години. В това бъдете сигурни", обяви Делян Пеевски.

Санкционираният по глобалния закон за корупция "Магнитски" депутат, който в последните седмици влиза в ролята на неформален лидер на ДПС и съвсем формален главен герой във властта, определи готвения вот на недоверие като предизборна акция на опозицията. По думите му няма никакви предпоставки в момента да се иска оставка на кабинета, тъй като той си върши работата. Пеевски каза, че докато се изпълняват решенията, ДПС ще крепи правителството.

"Аз така смятам, че е изключително стабилно евроатлантическо правителство и не виждам какво може да го бутне", каза още той.

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков заяви, че в този момент алтернатива на кабинета "Денков" няма. По думите му ДПС и ГЕРБ са доволни от правителството. 

На свой ред председателката на групата на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова припомни, че заедно с "Възраждане" и "ИТН" са сваляли правителство (кабинета "Петков", първия свален с успешен вот на недоверие - б.а.), но в момента имало нужда да не се нагнетява напрежение в сектора, а да се гарантира получаването на втория транш по ПВУ. Според нея гаранция за това е подкрепата за правителството.

"Ще подкрепим правителството в този момент", заключи тя.

На фона на заявките, че сглобката е стабилна, премиерът Николай Денков отговори на въпроса дали има доверие на ДПС и ГЕРБ така:

"Имам пълно доверие само на жена си"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8769

3

flatko

04.10 2023 в 18:18

"Държавно предприятие" го раздава големия главатар, за да не си проличи колко се наведоха и ДъПъСъ, и ГЕРБ. Едните - за да излязат от "Магнитски", а другите - за да не влязат в него.

12021

2

bls

04.10 2023 в 18:03

2018 г. Биби Борисов - "Пеевски си отиде, Пеевски напуска страната. Много скоро вече няма да е дъвка. Аз не знам тогава какво ще измислят, какво ще говорят."

2023 г. - "Промяната" и герболяка са в Евро-атлантическа коалиция чието "лице" е Пеевски

-295

1

Vitorio

04.10 2023 в 17:52

Ами така е, вместо "Магнитски" трябваше "РИКО" за ОПГто #КОЙ...
Обаче нашите атлантически партньори са проверили и се оказало, че всичките българи живеят в корема на Пеевски(прочутите свински черва) и ако се приложи законът "РИКО" цялата държава е трябвало да влезе в затвора- за съучастие! Ето защо вилицата "Магнитски" и малко амнезия вървим към светли бъднини!
Eternal Sunshine of the Spotless Mind
П.П Някой трябваше да научи продавачите на блатни кокичета и змийско масло, как се случват нещата!
Честито
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков