Пеевски: Лъжите на Асен Василев преминаха границата на нормалността

Санкционираният по закона Магнитски депутат от ДПС посочи вицепремиера като марионетка на "олигархичния кръг "Капитал"

OFFNews 29 март 2022 в 13:11 4701 1

Снимка Пресцентър ДПС

Пресцентърът на ДПС днес разпространи позиция на санкционирания от САЩ по закона Магнитски свой депутат Делян Пеевски, в която той обвинява в лъжа вицепремиера Асен Василев по повод негово интервю пред Нова телевизия в неделя.

Според написаното народният представител бил жертва на клеветническа кампания от "страна на олигархичния кръг "Капитал" и на неговите политически марионетки във властта", а явно като "марионетка" трябва да се разбира вицепремиерът и финансов министър Асен Василев.

"Твърденията на министъра, че бил получил информация на "четири очи" за натиск от моя страна върху частна фирма, изумяват със своето безочие и преминават границите на нормалността. Изказана публично от представител на висшата изпълнителна власт, тази манипулация несъмнено удари дъното на деградацията във всякакъв смисъл – и морален и политически", заявява Пеевски.

Ето и целия текст позицията:

Делян Пеевски: Лъжите на министър Василев преминаха границата на нормалността

"В последните дни сме свидетели на поредната клеветническа кампания от страна на олигархичния кръг "Капитал" и на неговите политически марионетки във властта, в която отново се намесва моето име. Наясно съм, че те действат на принципа "всеки ден по нещо за Пеевски", независимо колко елементарно скроена е лъжата, която ще тиражират.

Твърденията обаче на министъра на финансите Асен Василев, направени в предаването „На фокус“ по Нова ТВ, че бил получил информация на "четири очи" за натиск от моя страна върху частна фирма, изумяват със своето безочие и преминават границите на нормалността. Изказана публично от представител на висшата изпълнителна власт, тази манипулация несъмнено удари дъното на деградацията във всякакъв смисъл – и морален и политически.

Убеден съм, че подобно на всички предходни опити на кръга „Капитал“ и неговите марионетки публично да ме дискредитират и тази манипулация ще изтече в канала на мръсната вода, защото е плод единствено на болната фантазия на хора, за които истината отдавна няма никакво значение.

Тези хора рано или късно ще проумеят, че няма да могат да се крият вечно зад лъжи и манипулации и ще дойде време обществото да им потърси сметка за всичко сторено във вреда на България. Тогава опитите им да прикриват политическото си безсилие и собствените си закононарушения с мантрата "Пеевски", няма да бъдат повече възможни."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

1

офф бее

29.03 2022 в 15:43

Боли ли като ти извадят зъбките, прасчо?