Пеевски и "Белене" опънаха нервите на Станишев в НТВ

ОFFNews 20 септември 2013 в 21:49 15750 19

Сергей Станишев в студито на

Гостуването на лидера на БСП Сергей Станишев в студиото на "Нова телевизия" предизвика няколко негови остри реплики към водещите на предаването "Актуално".

Той бе поканен да коментира 100-те дни на правителството на Пламен Орешарски, но логично най-горещите теми бяха две: случаят Пеевски, който също направи 100 дни, и намеците за поредно реанимиране на проекта АЕЦ „Белене“.

"Събудете се, госпожо! Защо мълчахте 4 години?" -  така Станишев се обърна към водещата Мира Иванова след опита й да разбере как точно се сменят кадри в администрацията при сегашната власт.

"Говори се за червена метла. Това са пълни глупости", категоричен бе той. Според него професионализмът е водещ за едно или друго назначение или пък за едно или друго уволнение. "Ние не сме такива, каквито бяха ГЕРБ", допълни лидерът на БСП.

"Темата за Делян Пеевски е изчерпана. Медиите се опитват да я реанимират, за да се поддържа напрежението. Вичко по този въпрос е казано. Аз поех своята отговорност за него, като го защитих публично, а впоследствие се извиних", обяви Станишев.

"Пълна лъжа е, че решенията в държавата се взимат от мен и кръг около мен. Решенията се взимат от министър-председателя, който се отчита пред парламента", обясни лидерът на БСП в отговор на въпрос, свързан с циркулиращите из медиите твърдения, че съпругата му Моника Йосифова кадрува на всички нива в държавата.

Малко по-късно Станишев отново обяви водещите за поспаланковци. Този път хапливата реплика бе насочена към Николай Дойнов, който заяви, че референдумът по въпроса за АЕЦ „Белене“ не е бил успешен за тези, които го предизвикаха. "Вие сте проспали резултатите от референдума за АЕЦ "Белене", каза лидерът на БСП. Според Станишев, той е бил "за" построяването на централата, въпреки, че мнозинството от гласоподавателите не участваха в допитването.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!