Пеевски: Христо Иванов тласка държавата към избори и безвремие

Атанасов и съветникът на Денков се обсъждаха за шефове на ДАНС, твърди Пеевски

Ружа Райчева 20 март 2024 в 09:47 1581 3

Делян Пеевски в кулоарите на парламента

Снимка БГНЕС/Ралица Белчева

Делян Пеевски в кулоарите на парламента

Съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов и съветникът на политическия кабинет на Николай Денков - Веселин Марков, са били обсъждани като евентуални председатели на Държавна агенция "Национална сигурност", твърди председателят на ДПС Делян Пеевски. 

Преди изказването му ГЕРБ поискаха лично извинение към вицепремиера и външен министър Мария Габриел заради вчерашната пресконференция на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), на която 11 министри си направиха отвод. Според ДПС трябва да има правителство. 

В кулоарите на Народното събрание днес Делян Пеевски заяви, че два пъти по време на преговорите е било взимано решение за смяна на шефа на ДАНС - първо с Атанас Атанасов и след това със съветника на Денков Веселин Марков.

"Кирил Петков беше съгласен, но после си промени мнението. Според нас няма нужда от смяна в службите - те работят добре в сегашната си структура и имат доверието на нашите западни партньори. Има само едно политическо назначение там сега и това е Петър Петров от ПП-ДБ", заяви Пеевски.

Той отново нападна лично съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов, като го обвини, че "тласка държавата към избори и безвремие". Той призова лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков и Атанас Атанасов да му кажат "да си седне на столчето".

Пеевски пак каза, че Христо Иванов всеки ден е ходил в кабинета му, когато са работили по текстовете за промени в конституцията. По думите му ПП-ДБ не са наясно със собствените си предложения и с процедурите около връчването на мандатите - затова той им е помагал "изключително много":

"Христо всеки ден е бил в моя кабинет и му казах преди две седмици, че номерът с "врага ДПС" няма да мине. Той има само една цел - овладяване на позиции за олигархията."

Пеевски добави, че хората на ДПС не са втора класа, а са като всички други български граждани и че когато някой иска тяхната подкрепа, ще трябва да го прави пред очите на всички. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

3

dolivo

20.03 2024 в 12:42

Колоса Пеевски мята кал умело и предизборно.

А всъщност, той (#кой) предизвиква избори, заедно с аверчето си ББ.

11982

2

leomesi

20.03 2024 в 10:18

Колкото по-малко му се обръща внимание на Иванов, толкова по-добре.

135

1

Far Rider

20.03 2024 в 10:07

Гледах какви безкрайни безсмислици говореше Христо Иванов в бТВ и не мога да повярвам, че този човек води политическа партия!
 
X

Да помогнем на украинските деца!