Пеевски: ДПС остава единно, с Доган ще сме заедно

Движението ще върне втория мандат веднага. Няма да има повече изключени депутати

Ружа Райчева 04 юли 2024 в 13:29 4953 3

Делян Пеевски в пленарната зала в НС

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Делян Пеевски в пленарната зала

ДПС остава единно, конфликтът между Делян Пеески и Ахмед Доган засега е овладян. Пеевски призова"някои" хора да не мътят партията и да не "интриганстват". 

Това заяви в кулоарите на парламента самият Делян Пеевски, избран за председател заедно с Джевдет Чакъров в началото на тази година. 

По-рано днес парламентарната група изключи Джейхан Ибрямов, който вчера гласува съгласно инструкциите на Ахмед Доган, а не на Пеевски - против проектокабинета “Желязков”. 30 души послушаха Пеевски и гласуваха "за". 

След като решението за изключването на Ибрямов бе оповестено в пленарната зала днес, Пеевски заяви в кулоарите, че ДПС не може да се разцепва и че Ибрямов и Аталай са били освободени по искане на местните структури на партията, не за друго. Той е категоричен, че няма да изключва повече депутати от групата. 

"ДПС не се разцепва. Може да сме имали принципни различия - но това е прибързана радост на проруските партии. ДПС ще е монолитно както сме го правили с г-н Доган. На никого няма да позволим да цепи и интригантства. Искам да се чуват гласовете на хората по региони. Държа хората на ДПС спокойно да си избират представители и всички да сме заедно. ДПС ще е монолитно, с г-н Доган ще сме заедно", заяви Пеевски. 

Той обаче подчерта, че Чакъров си има точно определени функции като председател и му препоръча "да си ги изпълнява".

Пеевски коментира думите на Чакъров, че моделът на управление в партията трябва да се промени и не бива да е едноличен. Той призова изказването му да не се задълбочва:

"Няма да получите новина за ДПС. Разумът е да сме заедно с Доган, това искат и организациите. Няма да позволя на някои хора да мътят партията."

Делян Пеевски каза също, че когато ДПС получат втория мандат, ще го върнат веднага. Според него е ясно, че ще отидем на поредни предсрочни парламентарни избори и че няма шанс за правителство и с третия мандат. 

Той призова президента Румен Радев да забърза процедурата и да пристъпи към връчването на втория мандат възможно най-скоро. 

  Ружа Райчева

  Ружа Райчева завършва "Политически мениджмънт и консултиране" в СУ "Св. Климент Охридски" през 2023 г. Преди това се е занимавала с класическа музика и театър. Интересува се от вътрешна политика, медии, култура и международни отношения. Присъединява се към екипа на OFFNews през април 2021 г.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  12182

  3

  sawall

  04.07 2024 в 22:30

  "ДПС ще е монолитно както сме го правили с г-н Доган." - ей, лапе, Доган докато е правил ДПС ти си бил блясък в очите на баща си ве. Правил бил ДПС. Смешко. Ама накрая ще свали стария мафиот от трона...

  528

  2

  user4eto

  04.07 2024 в 15:23

  Проруските викат - дръжте проруските...

  600

  1

  Делян съм аз ,пълничък и търсен от Магнитски
  Мама ме научи, да взимам всичко и от всички
  Затова сега на тез мои рязани другари
  Които са отрасли по селата със попара
  Ще им взема аз илюзията за власт
  Ще ги оставя без парички и компас
  ТЕЦ, Сарай, Воден Рай, Кметства и Костюми
  Ще заменя с картофи,кадаиф и светло бъдеще на думи
  Само Данчо ще оставя да събира месечния петдесятник
  Защото каза той на мене ,рецепта за отровния пататник
  Сега ,сега е мойто време
  Да изтрия 30 години парламентарното клечене


   
  X

  За политиката