Пеевски бил диалогичен човек. Можело да се разбере с Кирил Петков

OFFNews 23 юни 2022 в 10:04 3451 2

Аталай

Снимка БТА

Рамадан Аталай

Делян Пеевски е диалогичен човек за разлика от г-н Петков. Можеше (двамата - бел. ред.) да седнат, да си направят един разговор и да се разберат кой е виновен и кой - не.

Така депутатът от ДПС Рамадан Аталай, който вчера се обърка при гласуването на вота на недоверие, коментира твърденията на премиера в оставка участието на Пеевски при свалянето на кабинета.

Санкционираният по глобалния американски закон "Магнитски" депутат се появи след дълго отсъствие в пленарната зала, за да даде гласа си срещу правителството. 

Аталай обясни собственото си объркване при вота така: гласувал в подкрепа на вота, но системата в пленарната зала отчела друго.

"Нямаше объркване, най-малко аз мога да объркам нещата, но системата отчете погрешно. Но ми направи интересно впечатление - когато излязох на трибуната да обявя, че системата е обявила погрешно, всички - от "Да, България" (вероятно има предвид "Демократична България"), от "Продължаваме промяната",...всички ръкопляскаха. И останах с впечатление, че и те са сгрешили. И си представих - представяте ли си, че всички са гласували за оставката на правителството?", иронизира той.

Преди началото на пленарното заседание Аталай заяви, че групата на ДПС е на линия и вярва, "че всички, които смятат, че институциите трябва да работят, така че да са полезни на обществото, трябва да са в Народното събрание".

Обясненията му влизат в дисонанс с поведението на групата му, чиито депутати вместо да се регистрират, се разхождаха в кулоарите на парламента и активно участваха с провала на кворума.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1767

2

fiki

23.06 2022 в 11:42

явно диалогичен на турски значи липсващ, невидим

2261

1

mirimbi

23.06 2022 в 10:42

Пеевски, диалогичен! Той не се вясва в парламента! И в качеството си на какъв ще се разбира!