Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Патриотите за вота на недоверие: Мотивите са смехотворни

OFFNews 17 януари 2018 в 13:20 5762 0

Ще гласуваме срещу вота на недоверие, мотивите към него са смехотворни - това заяви депутатът Борис Ячев от Обединени Патриоти пред журналисти днес, след като от БСП внесоха вот на недоверие към управляващите. 

Според него БСП се люшка близо месец и половина за това какви да са мотивите.

„Желанието на този вот е изцяло политически стремеж да се даде допълнително на Корнелия Нинова един час политическо говорене и да реши свои вътрешни проблеми, свързани с нейното укрепване като лидер“, смята Борис Ячев.

„Мотивите за този вот са съчинени в политическата канцелария на Кирил Добрев и Корнелия Нинова. Нищо интересно, нищо важно“, коментира Борис Ячев.

Според него, ако Корнелия Нинова има уличаващи документи за корупция, да ги внесе. Ячев смята, че БСП упорито не иска да даде възможност на Антикорупционния закон да заработи.

„Факт е, че добър или лош, този закон беше приет с едно добро парламентарно мнозинство. Новото антикорупционно бюро може от понеделник да започне да се конструира. Да видим дали ще има резултат от него. Явно от БСП имат притеснение, че това бюро ще работи по-активно от досегашните органи за борба с корупцията“, заяви Ячев.

От друга страна той коментира, че ако новият превод на Истанбулската конвенция удовлетворява патриотите, ще я подкрепят.

„Това ще бъде нов превод на съществуващ документ. Няма как да се пренапише наново конвенцията. Още, когато се заговори за проблема в Истанбулската конвенция, те са обявили, че става въпрос за некоректен превод“, каза Ячев.

Патриотите били казали още в началото на дебата, че ще подкрепят конвенцията, ако към нея има уточняваща декларация или нов превод. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!