Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Патриотите най-накрая проведоха коалиционен съвет. За 5 минути. И пак не се разбраха

Дали ще са единни за евровота? Иншаллах

OFFNews 26 февруари 2019 в 19:39 3525 0

След месеци опити да проведат коалиционен съвет "Обединените патриоти" най-накрая успяха да го организират. За съжаление обаче срещата продължи не по-дълго от 5 минути, тъй като от "Атака" напуснаха залата.

На самата среща се очакваше партиите да обсъдят под каква форма ще се явят на изборите за Европейски парламент. От партийните лидери в малката коалиция обаче присъстваше само лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

"Колегите от НФСБ предложиха на коалиционния съвет промени в ръководството на парламентарната група на "Обединените патриоти" (в момента начело на групата е Волен Сидеров, бел. ред.) и от "Атака" си тръгнаха", заяви Каракачанов пред агенция "Фокус".

"След тази среща е като преди тази среща – нищо ново", допълни той.

Каракачанов все още смята, че най-добрият вариант за евровота е от коалицията да се явят с обща листа, но допълни, че ако не се стигне до съгласие, от ВМРО ще се регистрират самостоятелно.

"Има коалиция "Обединени патриоти" и тя подкрепя мнозинството в парламента, а дали ще има за евроизборите – иншaллах", допълни Каракачанов.

Според него трябва да бъдат проведени вътрешни избори за водач на листата в "Обединени патриоти", но лидерът на ВМРО всъщност не знае дали изобщо това е проблемът, тъй като не е имало време за разговори. 

"Не можахме да разискваме и този въпрос. Не сме си говорили за нищо, защото обсъждахме дневният ред какъв да бъде. Едните настояваха за едно, другите - за друго", обобщи Каракачанов.

Зам.-председателят на "Атака" Десислав Чуколов заяви, че от партията са напуснали залата, защото от ВМРО са предложили Петър Москов за водач на листата. Каракачанов обаче отрече твърдението.

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки коментира пред bTV, че избирателите очакват малката коалиция да се яви заедно на евровота.

"Ние от ВМРО казваме, че трябва да се явим заедно. Ако стоим до безкрайност и ставаме заложници на вътрешноведомствени крамоли, това е вредно за всички", допълни още Джамбазки, като също не изключи опцията ВМРО да се яви самостоятелно на евроизборите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!