Патриоти: ГЕРБ ще санират цигански колиби (лют спор в парламента)

OFFNews 09 декември 2016 в 11:59 13161 4

Отпуснатите 1 млрд лева за саниране не са нищо друго освен безпрецедентен акт за купуване на цигански гласове. С парите ще се санират цигански колиби.

Това заявиха в парламента от групата на Патриотичния фронт, които извадиха документи, в които пише, че е предвидено саниране на ромски къщи. Те се позовават и на броя на Държавен вестник от 6 декември, в който тази информация била обнародвана.

„Напълно сме наясно, че част от тези средства ще бъдат насочени към продължаване на саниране на сградите, за които вече има сключени договори“, обясни Валери Симеонов. Но... „Нямаме обяснение как така ще се дава 1 млрд. за саниране на коптори, които не са достойни за кочини даже, в които живеят цигани и са незаконни, и каквито са 80%, ако не и повече от циганските квартали“, уточни той.

„Изведнъж 1 млрд. за саниране, а за пенсии няма“, държат на своето патриотите.

Категорично сме против това безобразно разпореждане с обществени средства от държавния бюджет по програма, за която няма никакво одобрение на НС, не е обсъждана, нито в коалиционен, нито в подкрепящ вариант, добавиха патриотите.

Два часа след изявлението на Патриотичния фронт в парламента дойде и регионалният министър в оставка Лиляна Павлова, за да им отговори.

Тя не беше оставена да каже и дума, тъй като депутатът от Патриотичния фронт Димитър Байрактаров директно влезе в спор с нея.

"Парите са целево отпуснати само и единствено за Националната програма, всичко друго са лъжи и манипулации", категорична беше Павлова. Байрактаров започна да й размахва документи в лицето: "Ето вижте!"

Тя го попита: "Какво пише тук?"

Байрактаров: Айде да четем заедно. Жилищните сгради и жилищните условия на ромите в Република България.

Павлова отговаря: Това са две програми. Едната е национална програма за жилищния фонд.

Байрактаров: Знаете, че съм от тези, които доста четат и мога да ви прехвърля към двата доклада.


Павлова: Четете като дявола Евангелието и лъжете хората. Това са бюджетни правила.

Байрактаров: Това е "Държавен вестник.

От стаята на патриотите излезе лидерът Валери Симеонов, който покани министърът да влезе вътре, за да обсъдят темата. 

На помощ на Павлова се притекоха няколко депутати от ГЕРБ, които влязоха вкупом да я защитават в стаята на ПФ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12415

2

senester

09.12 2016 в 12:36

С държавна пита да печелят гласове герберите неведнъж вече са го правили. По-интересното е защо се унищожават държавни средства в санирането на жилища посред зима,като технологичната температура за нанасяне на тези покрития не следва да е по-ниска от 5 градуса за денонощие.Дебеланката Павлова и на това има готов отговор,сигурен съм,който,както обикновено, е доста далеч от истината
 
X

Подкастът на OFFNews