Пътят до сарая на Доган в парк Росенец остава общински

OFFNews 28 юли 2020 в 13:46 3146 0

Общинският съвет в Бургас оттегли решението си от 28 април, с което бе одобрена промяна на подробния устройствен план (ПУП) на парка "Росенец" и път, който е публична общинска собственост, стана частен.

По този начин пътят щеше да обслужва единствено сараите на почетния председател на ДПС Ахмед Доган и гостите му.

С днешното решение съветниците обаче върнаха досегашната ситуация и пътят остава общински.

Докладна записка за отмяна на решението от 28 април беше внесена в правната комисия на Общинския съвет в Бургас от двама общински съветници - Костадин Бачийски (Средна европейска класа) и Димитър Найденов (Демократична България). Членовете на комисията категорично отхвърлиха предложението, но то влезе за осъждане на заседанието днес.

Вчера представителите на ГЕРБ в общинския съвет внесоха докладна записка, с която настояха да бъде оттеглено решението от април за одобряване и изменение на ПУП на територията на лесопарк "Росенец". По време на дебата съветниците на ГЕРБ прехвърлиха вината за бъркотията на Бачийски и Найденов, защото с оттегляне на решението от април за промени в ПУП рибарското селище Ченгене скеле ще остане без канализация и пречиствателна станция. 

Докато течеше сагата в общинския съвет, граждани излязоха на протест в защита на общинския път. За да илюстрират как пътят към лятната резиденция на Ахмед Доган е ограден от мрежи, те направиха заграждения, на които пише "Строителен обект". Хората посрещнаха пристигащите общински съветници с викове "Оставка" и "Мафия".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови