Първанов: Правителството е стабилно, има гъвкави мнозинства в НС

OFFNews 29 май 2015 в 09:20 2725 1

С ултиматуми трудно се управлява. И ние бихме искали държавата да се оправи за няколко месеца, но това не става с ултиматуми, коментира лидерът на АБВ Георги Първанов по ТВ 7, след като ПФ даде месец на правителството за да изпълни конкретни мерки. 

"Ние искаме да се изпълнят постигнатите споразумения в програмата. Оттам насетне всяко ново искане ще наруши ритъма на работата на правителството, може да доведе и до дестабилизация. Но в парламента се създават гъвкави тематични мнозинства по отделни въпроси и не смятам, че към момента този кабинет е заплашен в средносрочен план", уточни Първанов.

Той коментира, че връщането на ДПС във властта не е невъзможен сценарий, като се има предвид поведението им в парламента, което не е подчертано опозиционно. Лидерът на АБВ обаче не се ангажира с прогноза, тъй като това би било прекалено спекулативно.

Първанов призова да се направи цялостен преглед на Конституцията, а не да се пипа на парче, защото в момента се правят промени заради съдебната власт, но политическата система е не по-малко уязвима и има нужда да бъде преразгледана. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews