Първа среща на високо ниво между България и Лихтенщайн

ОFFNews 25 януари 2018 в 22:00 8174 5

Ролята на България за генерирането на стабилност и сигурност в Европа се цени, каза министър-председателят Бойко Борисов след срещата си във Вадуц, Лихтенщайн, с принца престолонаследник Алоис фон унд цу Лихтенщайн, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Това е първата среща на такова ниво между България и Княжество Лихтенщайн.

Борисов запозна Алоис фон унд цу Лихтенщайн и с темите, по които ще работи Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Посочено беше, че сред тях е и постигането на напредък в цифровизацията и развитието на електронните услуги - област, приоритетна и за Лихтенщайн.

Министър-председателят и принцът отбелязаха, че двустранните отношения се развиват с добри темпове на политическо и културно ниво. Двете страни биха могли да си партнират активно в секторите на иновациите и новите технологии, индустриалното производство и дуалното образование, отбелязва премиерът.

Принц Алоис фон унд цу Лихтенщайн е приел поканата на Борисов да гостува у нас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7447

5

MeduimShark

26.01 2018 в 00:13

Абе не знам, ама Боко над сто пъти вече си ги прегъща всичките, и те него прегъщат радушно. А Иван циганина един път се уреди и стоя като истукан в ъгъла на чакалнята у Вашингтон, а Гоце президента стигна само един път до 8-часово чакане в приемната на Путин и това си беше.

11300

1

yoghurt

25.01 2018 в 22:19

Лихтенщайн не са ратифицирали симитлийската конфекция от 2011. Ммхм, подписали са я тогава.

https://www.coe.int/en/web/conventions/full-list/-/conventions/treaty/210/signatures