Партийната телевизията на Атака спря излъчване

Симона Костадинова 15 октомври 2018 в 20:46 9334 5

Телевизията на партия "Атака", която е част от управляващото мнозинство, спря излъчване.

В момента на канала на телевизията излиза черен екран с бял надпис, който гласи единствено: "Телевизия "Алфа" спря. Питайте правителството защо".

Няма официална информация за това каква е причината за спирането - нито от пресцентъра на партията, нито от самата телевизия. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров не вдига телефона си.

От Съвета за електронни медии (СЕМ) съобщиха пред OFFNews, че не са взимали решения за глоби или други санкции срещу телевизията. 

Последната публикация във фейсбук страницата на партийната телевизия е интервю на Сидеров пред ПИК, свързано с отношенията между партньорите в "Обединени патриоти" и сближаването на лидера на "Атака" с евродепутата Николай Бареков.

Двамата бяха домакини на обща конференция миналата седмица, на която анонсираха идеята си за голяма българска консервативна коалиция, която да се яви на евроизборите. Тогава Бареков обяви, че вижда Сидеров като водач на листа, а самият председател на "Атака" каза, че очаква останалите партии в "Обединените патриоти" да приемат лидерството му, но без да уточнява за какво точко говори. 

Миналата седмица партийната телевизия излъчваше постоянни нападки срещу съдебната система. Поводът беше случаи, при който съпругата на лидера на партията Волен Сидеров - Деница, се оказа в центъра на скандал със судански гражданин. При инцидента на пътя, на който свидетел станал политикът Николай Бареков, тя била засечена от автомобила на чужденеца и заплашена. Всичко това станало, след като преди това тя ударила страничното огледало на автомобила му.

В резултат на това от телевизията на Сидеров проследили хода на делото по мярката за неотклонение на суданския гражданин, който бил освободен. Това дало повод за нападки срещу съдията. Излъченото в ефира на телевизията стана повод за безпрецедентна позиция на Софийския районен съд (СОС) заради квалификациите спрямо съдията, отправени от партийната телевизия.

Заради същия инцидент Сидеров поиска партията му да оглави МВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12256

5

Stamboloff

16.10 2018 в 09:42

Много ми е странно кой го е забелязал. Да дават честотата на БСП ТВ.

6000

4

Илиян Димитров

16.10 2018 в 09:14

Коригирайте им правописа на екрана

15414

3

Hihi1981

16.10 2018 в 08:48

Дано не тръгне повече!!!

11024

2

Комита

15.10 2018 в 21:34

Не ни дреме защо. Повече ни интересува на кого да благодарим. Но се опасяваме, че това е просто поредният цирк от дребния ненормалник... :D

16193

1

SC

15.10 2018 в 21:28

Задграничното финансиране спря?