Партийната субсидия оцеля, не можа да стане лев за глас (обновена)

OFFNews 21 юни 2019 в 09:15 10575 3

Снимка Александра Маркарян

Намаляването на партийната субсидия се отлага, няма доклад за второ четене на промените в Закона за държавния бюджет за 2019 г. 

Председателстващият заседанието на парламента предложи точката да отпадне от дневния ред, а 186 депутати го подкрепиха. Измененията в Закона за държавния бюджет за 2019 г. бяха разгледани от Бюджетна комисия вчера
и трябваше да са първа точка в дневния ред на депутатите за днес. 

Отлагане са поискали и ВМРО и НФСБ, стана ясно от думите на Валери Симеонов по-рано днес. В кулоарите на парламента той заяви, че е благодарен, че е бил чут за отлагане на въпроса. 

"Разгънахме сериозно въпроса и се обърнахме към нашите коалиционни партньори с искане да бъде отложена точката. До момента прибързано се коментира. Прекалено под емоция се обсъжда този въпрос и той е много важен, защото може да доведе до ликвидиране на многопартийната демокрация в България", допълни още Симеонов. Той очаква да има коалиционен съвет, след като премиерът Бойко Борисов се завърне от Брюксел.

Народният представител от БСП и член на Бюджетна комисия проф. Румен Гечев определи днешния ден като "фиаско за ГЕРБ". Според него може би не става въпрос само за отлагане, а и за приключване на въпроса.

"Според мен нещата отиват към приключване, а не към отлагане. Отлагането най-вероятно ще бъде безкрайно и докато върви отлагането ще кацнат едни F-16, които ще бъдат произведени след 4-5 години и българският народ ще плати 2,2 млрд. лв. Цялата пушилка беше заради впрягането на българския народ да плати 2,2 млрд. за чертежи. Това беше целия цирк, ако не сте го разбрали - вече го знаете", коментира той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29216

3

Лопе де Вега

21.06 2019 в 18:19

Кой не разбра, че всичко беше пунта мара? Рече боко по един лев субсидия, изплаши всички и накрая НЕГОВИТЕ дупетати не гласуваха!? Кога е било това, стадото бойково да не се подчини на волята на шефа? Вярва ли някой , че тази сбирщина има собствена воля и различни от шефските идеи? Аз не вярвам.

12329

2

Шопа

21.06 2019 в 09:50

А предишните 2 мандата на Тикви бяха много по-успешени нали ?