Партийната организация на Димитър Дъбов застана срещу Сергей Станишев

ОFFNews Последна промяна на 05 юли 2014 в 08:11 19279 4

Организацията на БСП в Шумен застана в редиците на опозицията срещу Сергей Станишев.

Социалистите от Шумен изразяваме пълната си подкрепа към Обръщението направено от Дискусионен клуб „Георги Кирков” от 1 юли 2014 г., се казва в съобщение на БСП-Шумен, разпространено до медиите.

Особеното в случая е, че Шумен е градът, в който водач на листата на БСП е Димитър Дъбов, който е най-голямата опора на Станишев във вътрешнопартийната война. Дъбов отговаря за организационните въпроси в БСП и е човекът, който осигуряваше победата на Станишев на всички вътрешнопартийни форум.

Дъбов е в основата на последния голям скандал в БСП. В събота медиите разпространиха, че той е нарекъл участниците в дискусионния клуб "Георги Кирков" "вербувани от Бойко Борисов и Делян Пеевски". По-късно Дъбов отрече да е казвал тези думи по време на заседанията на областните ръководства на БСП в Пазарджик и Пловдив.

"В името на отстояването на идейните принципи на Българската социалистическа партия, в името на истинската демокрация и добруването на децата ни, трябва да се възстанови нормалното състояние на Партията.

Бързото провеждане на заседание на 48-ия конгрес и излизането ни там с чисти лица и нови идеи е единствения път към оздравяването на партията и възраждането на духовните и идеологически устои. Това е пътя за възстановяване на доверието към нас", се казва в деларацията на Шуменската партийна организация.

Днес в централата на БСП на "Позитано" 20 е насрочен пленум на БСП. На него опозицията ще настоява Сергей Станишев да подаде оставка и да бъде свикано заседание на конгреса на партията.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.07 2014 в 23:18

http://www.shum.bg/index.php?item=111123
Какви са тези позиции от какво БСП-Шумен са изпратени, нека най-накрая журналистите вземат да казват имена и да си потвърждават информацията от няколко източника!!! ТОВА ПРОСТО Е НЕВЯРНО!

05.07 2014 в 12:54

А що не си го държат Станишев, като тругнал да рути партията поне да си свърши работата до край! :)
Даже незнам, дали няма да е по-добре и на изборите да гласуваме за БСП и ДПС!? Така де, за да сърбат попарата която са надробили за следващото правителство. ЖАлко, че народа ще страда, ама вече поне имаме избор, просто напускаме държавата. Тогава потреблението на електричество, оборота на магазините и бензиностанциите, всичкия бизнес ще върви на долу.

05.07 2014 в 12:52

Касиерът не е застанал срещу Станишев.
По-скоро, изглежда местната организация се опитва да се еманципира от касиера.
Истината е, че лидерите на тази партия отдавна действат като организирана престъпна група, служат си с похвати като изнудване, заплахи, физическа саморазправа, кражби и т.н. почти всички състави на наказателния кодекс.
Мафията е успяла да оплете в пипалата си не само законодателната власт, но също съдебната и изпълнителната.
Крайно време е свестните хора в левицата да проумеят всичко това, да престанат със сляпата вяра във фалшиви авторитети и да наритат задниците на такива като Дъбов, хора, които подменят фундаменталните леви ценности с популизъм, кражби и елементарен хайдутлук.

05.07 2014 в 12:05

Охооооп, щом касиера на БиеСиеПие отсвири Съсела всичко е ясно, пращат го в Брюксел и ще се опитат с ПърванОглу да направят нещо общо, за да не е толкова катастрофален резултата.