Партийната организация на Димитър Дъбов застана срещу Сергей Станишев

ОFFNews 05 юли 2014 в 08:11 20268 4

Организацията на БСП в Шумен застана в редиците на опозицията срещу Сергей Станишев.

Социалистите от Шумен изразяваме пълната си подкрепа към Обръщението направено от Дискусионен клуб „Георги Кирков” от 1 юли 2014 г., се казва в съобщение на БСП-Шумен, разпространено до медиите.

Особеното в случая е, че Шумен е градът, в който водач на листата на БСП е Димитър Дъбов, който е най-голямата опора на Станишев във вътрешнопартийната война. Дъбов отговаря за организационните въпроси в БСП и е човекът, който осигуряваше победата на Станишев на всички вътрешнопартийни форум.

Дъбов е в основата на последния голям скандал в БСП. В събота медиите разпространиха, че той е нарекъл участниците в дискусионния клуб "Георги Кирков" "вербувани от Бойко Борисов и Делян Пеевски". По-късно Дъбов отрече да е казвал тези думи по време на заседанията на областните ръководства на БСП в Пазарджик и Пловдив.

"В името на отстояването на идейните принципи на Българската социалистическа партия, в името на истинската демокрация и добруването на децата ни, трябва да се възстанови нормалното състояние на Партията.

Бързото провеждане на заседание на 48-ия конгрес и излизането ни там с чисти лица и нови идеи е единствения път към оздравяването на партията и възраждането на духовните и идеологически устои. Това е пътя за възстановяване на доверието към нас", се казва в деларацията на Шуменската партийна организация.

Днес в централата на БСП на "Позитано" 20 е насрочен пленум на БСП. На него опозицията ще настоява Сергей Станишев да подаде оставка и да бъде свикано заседание на конгреса на партията.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови