Ексклузивно Бойко Борисов е опериран след травма при мач (допълнена)

Партията на Местан също се регистрира за изборите (пълната листа)

OFFNews Последна промяна на 22 април 2019 в 16:27 4005 1

Партия ДОСТ на обвинения за причиняване на смърт по непредпазливост на 6-месечно бебе Лютви Местан регистрира пълна листа за изборите за Европейски парламент на 26-и май.

Листата се води от Бюлент Хасанов - икономист, завършил висшето си образование в Англия, понастоящем одитор на големи İT компании. Втори в листата е внукът на легендарния борец за човешки права и един от най-дългогодишните политзатворници от времето на комунистическия режим Нури Адалъ - Юзджан Фикрет Тургут-Адалъ.

Юзджан Адалъ е строителен предприемач със завършено висше образование, ползва свободно немски език. Трети в листата е лидерът на ДОСТ ”МЛАДЕЖИ” Танер Алимолла, също специалист с висше образования. Следва известният лекар от Смолян, понастоящем практикуващ в Пловдив д-р Ферит Садъков. Пети в листата е специалистът по въпросите на ромската интеграция Николай Тодоров от гр. Троян.

Листата е продължена от един пъстър букет от високообразовани младежи - момичета и момчета, които ще влеят енергията си за достойното представяне на партия ДОСТ на евроизборите. След тях е и Нуршен Адалъ, правнучка на “българския Нелсън Мандела”, обясняват от извънпарламентарната партия.

Ето и цялата листа на ПП ДОСТ:

1. Бюлент Бахриев Хасанов

2. Юзджан Фикрет Тургут - Адалъ

3. Танер Фикри Алимолла

4. Ферит Джевдетов Садъков

5. Мехмед Махмуд Шабан

6. Анифе Мустафа Добринишка

7. Чидем Юмют Ахмедова

8. Хасан Гюнеров Хасанов

9. Нуршен Виждан Тургут - Адалъ

10. Ружди Юсеин Кайалъ

11. Юмер Сабахтин Юмер

12. Синан Вайдет Гаваз

13. Айгюл Кезимова Джамбазова

14. Айтен Мустафова Мустафова

15. Халим Нурсетов Ахмедов

16. Беркант Хасан Ходжа

17. Румен Боянов Райчев

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови