Quantcast

Партия "Помак" се учредява официално

Елица Мартинова Последна промяна на 08 декември 2013 в 07:31 3657 10

Ефрем Моллов, Снимка: smolyannews.com
Ефрем Моллов, Снимка: smolyannews.com

Партия "Патриотично обединение, за многообразие, автентичност и култура" (Помак) ще се учреди официално днес в Пловдив.

Идеята за създаването й предизвика широки обществени дискусии в последните дни. Едно от опасенията е, че с абревиатурата си "Помак" ще предизвика етнически конфликти сред хората.

Един от учредителите на формацията - Ефрем Моллов, заяви в края на ноември, че партията цели да привлече всички етноси в страната, за да изградят заедно нов политически модел за България.

По този повод лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че според него помаците не са етнос.

"Подобна партия не трябва да съществува – според Конституцията и законите на България. Това е опит да се даде някаква историческа обосновка, че помаците са етнос. Въпросът е принципен – за 24 години кой не направи опит да разделя и противопостави българския народ?", каза на 26 ноември пред "Нова телевизия" Каракачанов.

Моллов обаче е категоричен, че партията му няма да бъде етническа или религиозна, а чисто българска, и хората ще бъдат изненадани от членовете, които ще се включат в нея.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.12 2013 в 20:39

другарю цацаров ,имаме честта да ви сезираме ,щото вие сте много зает от една партия,(ах,извинете работа,не исках да кажа),че сформираме бодра,честна ,патриоточна и много обична партия ФАШИСТ,която молим да знаете ,че случайно има тази абревиатура ,щото името и (МУ) е Фронт Атакуващ Шумния Истеричен Скапан Телевизор.малко късно я сформираме ,требеше в дено за размисъл ,..но решихме да спазим закона за разлика от некои ,а да не казваме кои ,щото може да се самосезирате и ще ви се карат.

08.12 2013 в 14:21

Е, тези поне са били честни пред избирателите си. Това е свеж полъх в мухлясалата ни политическа скотобойна. Нищо чудно, че съдът ги е отрязал.

КГБ - яко! Сега сигурно ще се напънат да измислят как да получат абревиатура НКВД... :)

08.12 2013 в 13:13

Партия ГЛУПАК ли?
Бедна ви е фантазията :). Миналия месец съдът окончателно отряза регистрацията на партия "Клошар", чието лого е КГБ.

08.12 2013 в 12:51

Очаквам да се появи партия ГЛУПАК. Така или иначе в БГ са мнозинство, що да не си направят единна партия? Сега са пръснати из разни бесепета, гербове и прочие ляво-дясно-центристки паравани, като така се губи синергичният ефект. Да се обединят, да си направят еднинна партия ГЛУПАК с назадничава ориентация, да вземат 89% на изборите и да се свърши тази агония веднъж завинаги. Рязко връщане на лентата, излизане от ЕС, народен съд за проевропейските изменнници, разчистване насметките с неработническата интелигензия, тотална национализация ... и севернокорейско благоденствие.

08.12 2013 в 12:00

Да ни е честита. При толкова много балкански майстори, византийци и кирякстефчовци сред народонаселението някой все пак трябва да я управлява тази страна. Негоден матрал помаци го управляват, няма как.

08.12 2013 в 11:06

Понятията и идеите на този са толкова объркани и нищожни, че едва ли ще успее дори да създаде партийката си!

08.12 2013 в 10:54

Могат да заобиколят закона, защото етнос "помак" няма регистриран никъде! ;)

Все едно да си учередиш партия "Скейтър!" Никой не може да те спре...

08.12 2013 в 10:52

Хе-хе, БСП/БКП/ДС най-сетне намери начин да се отърве от ДПС :)

Едно полезно нещо за нацията и те да свършат...

08.12 2013 в 09:05

(Чл. 11 КБ) (4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт.

Остави, че тия явно не са чели Конституцията, ама и тези, които разрешават учредяването не са.
Не бе комунистическа партия, една етническа ( отново противоконституционна ) , националистическа, сега поредното потъпкване на закони.

08.12 2013 в 08:48

Дали партия Помак има бъдеще е много съмнително, но тя ще "поощави" дпс-то, а това вече не е зле, а Мазното ченге, с чисто Българско име Каракачанов, чака както другият Патриот с чисто Българско име - Сидеров, всяка удобна ситуация да покаже, че още мърда.