Парламентът ще си има собствен тв канал

Нели Чолашка 13 ноември 2014 в 12:11 3292 1

Народното събрание

Депутатите от временната парламентарна комисия за изготвяне на правилник на 43-тото Народно събрание (НС) решиха, че парламентът ще има собствен телевизионен канал.

Предложението беше на Светослав Белемезов от АБВ. 

Дали НС ще направи този канал със собствена техника и екип или ще възложи задачата на БНТ ще се решава при гласуването на държавния бъджет за 2015 г.

В момента заседанията се излъчват през интернет и в цялата сграда на събранието, както и на живо, когато има контрол или изрично решения за излъчване на живо, чрез операторите на БНТ.

Депутатите от комисията отхвърлиха предложението на Десислава Атанасова и група депутати от ГЕРБ пленарни заседания да се провеждат и без кворум, но тогава да има само дискусии и контрол, но да не може да се гласува.

Предложението беше съпроводено от бурна дискусия,, в която спорещите се върнаха до 2007 г. назад. Атанасова напомни на Мая Манолова от БСП, че през 2007 г. се е подписала под искане до Конституционния съд въобще да няма изискване за кворум.

"Компенсирате липсата на правни знания с лошо възпитание", отговори й Мая Манолова.

Манолово бойкотира от вчера работата на временната комисия по правилника, с председател Десислава Атанасова, с постоянни реплики, дуплики и коментари.

По предложение на ГЕРБ беше прието днес и ограничанието отхвърлен веднъж акт от програмата да може да се обсъжда отново най-рано след месец. Първоначалният текст предвиждаше даже 3 месеца минимален срок, но Атанасова го редактира на един.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови