Парламентът ще гласува ремонта на кабинета Борисов-3

OFFNews 24 юли 2020 в 07:15 1643 0

Очаква се парламентът да гласува промените в правителството "Борисов-3", след като вчера проекторешението бе депозирано в деловодството на Народното събрание.

Очаква се депутатите да обсъдят оставките на министрите на финансите Владислав Горанов, на туризма Николина Ангелкова, на вътрешните работи Младен Маринов и на икономиката Емил Караниколов. Ще бъдат гласувани в пленарната зала, с което автоматично ще бъде направена рокадата в кабинета с новите министерски постове. Очаква се решението на Владислав Горанов и Николина Ангелкова дали ще се върнат като народни представители или ще освободят местата си в парламента.

В дневния ред на депутатите е и законопроектът за ратификация на споразумението между правителството на Република България и Световната банка за предоставяне на подкрепа за офис в нашата страна. Офисът за споделени услуги е открит на 18 юли миналата година. След стартиране на неговата дейност мениджмънтът на банката е проявил интерес за позициониране на служители, работещи в други области освен първоначално предвидените в сектора на информационните технологии.

В парламентарния контрол ще участват осем министри. Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева ще отговори на въпрос на Павел Шопов от "Атака" относно позицията на България и евентуални действия на министерството относно превръщането на църквата "Св. София" в джамия. Министърът на здравеопазването в оставка Кирил Ананиев ще отговори и на въпрос относно наличие на заболели и/или носители на Covid-19 от Центъра за спешна медицинска помощ в гр. Русе.

В рамките на парламентарния контрол отговор на депутатски въпроси ще дадат и министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, министърът на транспорта Росен Желязков и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews