Парламентът не успя да събере кворум. Заседанието на депутатите се провали

OFFNews 04 ноември 2020 в 09:38 2921 1

Пленарно заседание на парламента днес няма да има заради липсата на кворум. При втория опит в залата се регистрираха 119 народни представители.

Председателят на парламента Цвета Караянчева обяви, че депутатите ще заседават утре.

Парламентът трябваше да гласува промени в Закона за храните, с които се забранява продажбата на заблуждаващи търговски наименования за минералната вода.

Предложението е на Обединените патриоти и са във връзка с новоприетия Закон за храните, както и официално писмо на Европейската комисия, в което се казва, че българското законодателство, което урежда взаимоотношенията, свързани с минерални и изворни води, не съответства от приетия от ЕС правна рамка.

ЕК напомня, че целта на директивата е да елиминира различията в законодателствата и да предпази потребителите от въвеждането в заблуждение и да осигури честна търговия, като дава на България тримесечен срок да предприеме нужните мерки.

Депутатите трябваше да гласуват и окончателните промени в Закона за закрила на детето. 

Факт е, че кворумът е ангажимент на управляващото мнозинство. Тези трудни дни досега се справяхме успешно
благодарение на отговорните народни представители. Всички ние в такава сложна обстановка не сме защитени и сред нас има хора, които са засегнати от вируса. В днешния ден, когато лидерът на опозицията е в болница, ние разчитахме на повече отговорност и солидарност. Именно това означава политическо поведение с дългосрочна визия, а не само търсене на евтини дивиденти и не само търсене на някаква дребна политическа цел, каза председателят на групата на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова на брифинг в парламента. Според нея поведението на БСП не може да бъде определено като нормално. "Тази седмица трябваше да се гласуват данъчните закони, те са неотменна част от бюджета и прелюдия към него. Изключително важно е да гарантираме финансова стабилност на системите, които гарантират здравното обслужване, дават гаранции за социална сигурност, коментира още Дариткова.

БСП ликуват горе в техните стаи, това се казва пир по време на чума, обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Има трима депутати от групата на "Обединени патриоти" положителни с коронавирус, каза още той. По думите му един от заразените е в тежко състояние.  

Надяваме се днес да е последният случай, в който ДПС и БСП демонстрират безотговорност. В техните редици ходеха без маски, нашите болни колеги са функция на това, посочи Искрен Веселинов от ОП. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8074

1

JustSoYouKnow

04.11 2020 в 09:56

П**ки нещастни, нали не давахте властта за да има кой да взима решения в кризата. Е кризата дойде. Вие къде сте бе в***та м*м*.