Паргов за оставката на Крусев: Шах на пешката, за да спасим царицата

OFFNews 04 декември 2018 в 15:57 2966 0

Групата на БСП в Столичния общински съвет поиска отговорност от кмета на София Йорданка Фандъкова в първо лице, а не от буферите, които я пазят. Ситуацията може да се определи само като – шах на пешката, за да спасим царицата. 

Това каза председателят на ГС на БСП – София Калоян Паргов по повод оставката на зам.-кмета на Столична община по транспорта Евгени Крусев. Той заяви, че оставките няма да решат проблемите на София, защото отговорността се носи от кмета Фандъкова, която отговаря за назначенията в администрацията. Паргов каза още, че това е очевиден провал в кадровата политика на ГЕРБ. „Няма как едно 28 годишно момче да управлява такива големи ресурси, като транспорта на столицата, без някой да стои зад него“, коментира социалистът. 

Калоян Паргов каза още, че кризисният PR, който наблюдаваме по темата за мръсния въздух в София, едва ли ще успокои жителите на столицата. „Всички сме потърпевши от мръсния въздух в града. Учудващо е, обаче, че данните на сайта на Столична община и измерванията на гражданските организации показват различни неща. Това е опит да се прикрие истината, защото нито зелени, нито безплатни билети ще решат проблема“, заяви председателят на БСП в София. Паргов обясни, че смисълът на данъка за старите автомобили трябва да е - парите да бъдат целево използвани за справяне с проблемите с мръсния въздух в цялата страна.

„Парите от новия данък трябва да бъдат насочени към хората, които се отопляват на твърдо гориво и да се вложат в очистващи инсталации, защото мръсният въздух допринася за увеличаване на смъртността у нас. Решаването на въпроса изисква спешни мерки“, каза още Калоян Паргов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови