Паргов: Управляващите не разчитат сигналите на протестите

OFFNews 23 юли 2020 в 14:22 2002 1

Имам чувството, че управляващите не разчитат сигналите на протестите и това, което казват и очакват хората. Това каза в декларация от името на политическата група на „БСП за България“ председателят ѝ Калоян Паргов в началото на днешната сесия на СОС.

„Напрежението и очакването, което расте по софийските улици, дава ясен сигнал на всички политически сили, без значение дали са управляващи, зоват себе си управляващи или са опозиция. Тези протести дават много ясен сигнал към всички нас и цялото общество, че нещо не е наред, че нещо трябва да се промени, че повече така не може“, заяви той.

Паргов даде пример с промените в Правилника за дейността на СОС. „Гласувахме нещо, което осакатява нашата работа и не дава възможност на другите, които са инакомислещи и имат по-различно мнение, да го заявят и да бъдат чути“, обясни председателят на групата на БСП. Той посочи, че подобен род поведение предизвика и днешното напускане на Столичния общински съвет от друга политическа група, както и на независим общински съветник.

„Искам да заявя категорично - или ще започнем да се държим с уважение към предложенията и всички, без значение дали са управляващи или опозиция, да приемаме и толерираме тези различия, поднесени в нормален порядък, или групата на БСП също ще се разграничи рязко и драстично, по подобаващия начин“, заяви Калоян Паргов.

Той взе отношение и по предложената за гласуване Визията за развитие на София и крайградските територии и каза, че за изпълнението ѝ е необходим по-сериозен и задълбочен подход.

Председателят на групата на БСП заяви, че социалистите ще се въздържат от подкрепа на Визията, защото част от нея отговаря на вижданията им за развитието на града, но има и немалко неща, които противоречат на тях. Според него е необходим по-сериозен и задълбочен подход по реализацията на дългосрочната част на Визия за развитие на София и крайградските територии. „Очевидно предвид това, че София е най-големият град, предвид броя на населението и територията й, както и различието между кварталите и районите, в които живеят софиянци със своите различни проблеми, но понякога сходни и близки по естество, се изисква по-глобален подход“, каза Паргов.

„Вярвам, че това ще остане отворен документ, на който ще се погледне още по-сериозно и ще бъде предмет на детайлно обсъждане и планиране в бъдеще от различните гилдии и общностни групи в нашия град. А те - със своите виждания, не са малко “, посочи Калоян Паргов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5784

1

Бабатунде

23.07 2020 в 14:42

Г-н Паргов, а вие разчитате ли ги ? Хората казват оставка на Баци, Оставка на каскет и ВЪН КОМУНИСТИТЕ ! Тези които дават вещите на Г.Димитров, като че ли този изрод е някаъв герой !
 
X

Ще се напълни ли Европарламентът с глашатаи на Путин