Паргов: Ще се борим за победа на следващите местни избори

OFFNews Последна промяна на 26 април 2018 в 14:11 1867 0

На следващите местни избори ще се борим за победа. Ще се борим да имаме червени кметове на трите района „Сердика", "Връбница" и "Надежда". Това каза лидерът на БСП – София Калоян Паргов на тържественото честване на 70-ата годишнина от учредяването на Коларовската районна партийна организация и 30 години от създаването на Районните партийни организации "Сердика", "Надежда" и "Връбница".

На събитието присъстваха председателят на НС на БСП Корнелия Нинова, зам.- председателят на БСП Кирил Добрев, депутати, общински съветници и стотици социалисти. Гост бе и внукът на Васил Коларов, който носи неговото име.

"Днешното честване е повод за равносметка за изминалите десетилетия, но и повод да дадем ясна заявка, че на следващите местни избори, които са след малко повече от година, ние ще се борим за победа. Това е основна задача пред всички нас от районите "Сердика", "Връбница" и "Надежда", категоричен бе Паргов.

Според лидерът на столичните социалисти БСП е уникална партия, защото е единствената със 127-годишна история. „Дългът на поколенията е да пазим историческата памет и да я предаваме напред“, заяви Паргов и допълни:

„Да се готвят район „Левски“, район „Кирковски“, район „9-ти септември“, за да можем да наваксаме в нещо, което последните 28 години малко ни липсва - връзката между поколенията. Това е паметта, приемствеността. Виждам тази приемственост днес в тази зала. Това ме прави много щастлив.“

Калоян Паргов сподели и нещо лично за пътя си в политиката:

"Искам да благодаря на район "Връбница", на всички другари, които преди малко повече от 12-13 години в продължение на 6 месеца ме убеждаваха, че трябва да се занимавам активно с политика.“

Председателят на БСП – София обяви, че предстои да бъде написан алманах на Столичната градска организация.

В края на официалната част от събитието Корнелия Нинова връчи почетни плакети за активна дейност на бивши партийни ръководители на районните организации „Сердика“, „Надежда“ и „Връбница“ и на бившите кметове на Коларовски район Тодор Доцев, Тодор Модев и Антон Илиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови