Паргов: Денят се познава от сутринта, така е и с първите 100 дни на правителството

OFFNews 10 август 2017 в 08:47 5853 1

Денят се познава от сутринта. Първите 100 дни на едно управление са като утрото. В рамките на това време констатираме протести и скандали.

Това коментира Калоян Паргов, лидер на БСП-София, по БНТ. Той каза още, че се наблюдава хаос и несправяне с проблемите на градската среда в София. 

В момента сме предложили на експертите да работят по алтернативния бюджет. Идеята е свързана най-вече с икономическата програма. Всичко, което е представено там, имам чувството, че са го писали чиновници, а ние имаме нужда от визионерски подход, заяви Паргов. По думите му основният проблем на бизнеса е квалифицирана работна ръка.

Рестриктивността в няколко поредни правителства на ГЕРБ доведе до протести. В момента наблюдаваме същия подобен предпазлив подход. Преките вътрешни инвестиции намаляват в последните години, което показва, че бизнесът не вижда перспектива и сигурност и търси други възможности, за съжаление извън България. Притеснително е, че над половината общини имат просрочени задължения. Решението е повече икономика, за да може да имаме по-активна социална политика и по-високи доходи, които хората очакват, обясни Калоян Паргов.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови