Паргов: БСП-София започва кампания за преместване на RDF инсталацията до завода за отпадъци

OFFNews Последна промяна на 30 май 2018 в 18:12 1777 0

Няма достатъчно информираност в обществото и има ниска степен на доверие към проекта за инсталация за изгаряне на RDF–гориво в ТЕЦ „София“.

Това каза лидерът на БСП – София Калоян Паргов по време на кръгла маса на тема „Има ли София интегрирана система за управление на отпадъците?“, организирана от Дискусионен клуб „Политика 21“.

Столичните социалисти са убедени, че е необходимо повишаване на информираността на столичани. Ето защо БСП – София ще стартира информационна кампания.

„По време на кампанията ще представим пред гражданите всички аспекти и мнения по темата. Ще представим нашата позиция – към момента избраната технология няма алтернатива, но изборът на място за изграждане на инсталацията трябва да бъде преразгледан. Площадката на ТЕЦ „София“ е неподходяща, най-вече от екологична гледна точка и с оглед транспортния трафик. Мястото на RDF инсталацията трябва да бъде до завода за третиране на отпадъци“, категоричен е председателят на групата на социалистите в СОС.

Калоян Паргов заяви, че разчита на партньорството на медиите, за да достигнат посланията на кампанията до повече хора. Ще бъдат разкрити и информационни пунктове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови