Паргов: БСП–София призовава за забрана на Луковмарш

OFFNews 11 февруари 2021 в 11:32 961 0

БСП – София призовава за забрана на Луковмарш. Това каза в декларация от името на групата на социалистите Калоян Паргов в началото на днешната сесия на Столичния общински съвет. 

Той обясни, че е приятно изненадан от позицията на ГЕРБ, представена от председателя на групата Малина Едрева, че след повече от 10 години в Столичния общински съвет най-после ГЕРБ се присъедини към европейската и демократична линия, с която се осъждат публично фашистките прояви. 

„Поздравление за еволюцията на ГЕРБ и на кмета Фандъкова“, заяви Паргов и допълни, че от 2003 г. досега БСП – София многократно е призовавала институциите да предприемат необходимите действия, за да се предотврати провеждането на парада на омразата Луковмарш, който тази година ще бъде на 13 февруари. 

„Ние, столичните социалисти, сме убедени, че е огромна грешка да се допусне провеждането на това шествие и ще поздравим, за пореден път, всички институции, които се ангажират с ярка позиция и действия по отношение на неговото възпиране. Такива шествия, с участие на поддръжници на един човеконенавистен режим и с една идеология, която символизира най-мрачните моменти на европейската история през 20 век, е срам за една европейска столица“, изтъкна председателят на групата на „БСП за България“ в СОС. 

По думите му българското общество трябва да отстоява споделените ценности на Европейския съюз, сред които са заклеймяването на екстремизма, фашизма, расизма, ксенофобията, антисемитизма и всички други форми на дискриминация – нещо, което БСП и в частност Софийската организация отдавна са направили. 

Паргов акцентира, че българските институции са призвани да отстояват спазването на законите в страната. 

„БСП – София призовава за забрана на подобен вид движения, действия и демонстрации, базирани на расова, етническа, религиозна нетърпимост и антисемитска пропаганда“, категоричен бе Калоян Паргов. 

--

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови