Паргов: БСП-София беше последният бастион, неовладян от Нинова

Ружа Райчева 21 февруари 2022 в 10:30 1603 0

Снимка Архив

Отстраненият председател на столичната организация на БСП Калоян Паргов смята, че "поръчителят" на решението за наказанието му, наложено му от неприсъствено заседание на Националния съвет, е лидерът на партията Корнелия Нинова.

В събота националният съвет на БСП наложи наказание на председателя на градската им организация Калоян Паргов на неприсъствено заседание. Отнето му е правото да заема публични длъжности, да членува в органите на БСП и да се кандидатира за тях за срок от една година.

По думите на Паргов сега той е "просто редови член в БСП", както винаги е бил и няма намерение да спре да работи за партията. Той заяви, че 31 членове на градския съвет на левицата са поискали да се гласува решението за наказанието му, и той знае кои са те.

"31 от 80. Хора, които в момента заемат постове или предстоят да заемат, поискаха това. Ужасяващо е, че някой, подтикнат от кариеристични и собствени подбуди, може да изпълни подобно нещо, и то за обвинение, съшито с бели конци. Обвиняват ме в еднолично управление. Това малко ми се струва като поговорката - Крадецът вика „Дръжте крадеца!“, каза Калоян Паргов в интервю пред БНР.

Според него е ясно кой е поръчителят - Корнелия Нинова: 

"Очевидно някой много го е страх от мен и от градската организация, Нинова винаги е била критична. Но не е само при нея, и назад във времето, самият Живков много се е страхувал от градската организация и много е внимавал с нея."

Калоян Паргов заяви, че ще поиска да види поименно всички подписи и заяления в това гласуване за неговото наказание, без значение кой как е гласувал.

БСП се разпада отвътре навън

Паргов заяви, че столичната организация е бил "последният бастион", който Нинова и обкръжението ѝ не са владеели. По думите му през последните 2 години БСП - София е била подложена на постоянни атаки. "Вместо да си вършим работата в общината и парламента, ние се занимавахме с взаимни вътрешни атаки, които доведоха до този значителен спад на избиратели", каза Калоян Паргов.  

Според него от демократична партия БСП започва да се превръща в сталинистка, което не се е случвало от 70 години.

"Защо имаше този драматичен спад? Отговорът е, че докато се занимаваш със себе си, и то по този драстичен башибозушки начин, няма как другите да ти повярват", смята Паргов. 

Бившият председател на БСП - София смята, че има разлом между националното ръководство на Столетницата и президента Радев.

"Една от причините за този спад на гласове през миналата година е лъкатушещата позиция на ръководството по отношение на Радев. На балотажа през ноември 96% от гласуващите за БСП подкрепиха Румен Радев и Илияна Йотова", каза Калоян Паргов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!