Паргов: БСП няма да предлага алтернативен бюджет на София

OFFNews 26 октомври 2017 в 14:25 4655 0

София пламна от протести тази есен, а ГЕРБ черпи за благодарствени писма, сесията на СОС мина така лежерно, все едно са във ваканция.

Тази критика отправи председателят на групата на БСП Лява България в Столичния общински съвет Калоян Паргов след сесията днес.

Има толкова проблеми, които трябва да обсъдим и да намерим решения, а управляващите действат така, все едно са на почивка. Вчера в Транспортна комисия ни черпиха за благодарствени писма, все едно всички проблеми и неудобства в столицата са разрешени. Днес сесия от час и половина! Скоро ще бием рекорда на Народното събрание по краткост на заседанията", каза той.

Общинските съветници не са функция на администрацията. Администрацията е функция на политиките и приоритетите, обясни той. "Преди по-малко от година говорихме за промяна на технологията, по която управляващите изготвят и СОС приема бюджета. До момента нищо не се е случило, а остават два месеца до края на годината. Крайно наложително е много внимателно да обсъдим приоритетите, които ще залегнат в Бюджет 2018. Трябва да обсъдим отделните ресори и да видим от какво има най-голяма нужда в София. От 10 години приоритет на СО е образованието. И в тази връзка питам дали всички детски градини и училища са санирани към този момент?!", каза още Паргов.

Той обясни, че БСП няма да предлага алтернативен бюджет на София. "Имаме конкретни предложения за това как да бъде повишена приходната част, коментира още той. Благоустройството и транспортът са двата сектора, които трябва да получат най-много средства в новия бюджет. Това са нашите приоритети. Продължаваме да настояваме за достатъчно средства за благоустрояване на кварталите извън централната част на София. Всичко това го говорим и го предлагаме от години. Крайно време е управляващите да се съобразят с нуждите на гражданите в столицата. Хората искат да живеят добре тук и сега, а не след години. Затова са нужни качествени действия в момента от страна на всички нас в Столичния общински съвет", каза още лидерът на столичните социалисти. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови