Панов отива в президентството, за да покани Радев на дебат

OFFNews 04 ноември 2021 в 10:56 2512 2

Лозан Панов днес ще отиде в президентстното, за да покани Румен Радев на дебат, съобщи той в ефира на Нова ТВ. 

По-късно във "Фейсбук" той заяви, че в 11.30 днес ще внесе официалната покана за дебат в президентството, в 11.55 ще покани за дебат и Анастас Герджиков. Поканата ще внесе в централата на ГЕРБ. В 12.30 днес внасям официална покана за дебат с Мустафа Карадайъ в централата на ДПС:

„Г-н Радев и другите не участват в такъв дебат. Политиката е да застанеш срещу своите опоненти, а не да искаш да спечелиш служебно този мач.”

Според него основна роля за формирането на правителство, е ролята на президента.

„Много е важно кой ще бъде президентът. Ще поставя ли мостове, ще гради ли, ще се опита ли да постигне диалог между формациите. Два пъти до този момент видяхме, че не се състави кабинет.”

Коронакризата

Кандидатът за президент коментира, че в момента здравната криза се използва за политически цели.

Той отново заяви, че всички политици трябва да се обявят за ваксинацията и за спазването на противоепидемичните мерки, за да се преодолее поредната вълна.

Панов и Моасе подкрепиха и противоепидемични мерки.

Той упрекна Радев, че не е излязъл с ясна позиция, че не е призовал за ваксинация, че личният му пример отсъства, защото не се знае дали е ваксиниран. Панов заяви, още че такъв популизъм никога не е виждал.

“Бог да пази България от управляващи, за които човешкият живот няма стойност и се измерва с гласоподаватели.”

“Действията и бездействията на президента са заплаха за националната сигурност”, допълни той.

7 месеца полупрезидентска република

Лозан Панов разкритикува безкритичното отношение към служебния кабинет, особено по отношение на справянето със здравната криза.

“Седем месеца управление, почти еднолично, почти в една полупрезидентска република”, така Панов определи периода на действащия служебен кабинет.

Лозан Панов заяви, че нарушението на Конституцията, не е нарушение на Закона за движение по пътищата и има сериозни последствия.

Той коментира, че може да се иска започване на процедура по импийчмънт на Радев заради казуса с двойното гражданство на Кирил Петков.

Той повтори и тезата си, че ДПС има трима кандидати за президентските избори - Мустафа Карадайъ, Анастас Герджиков и Румен Радев.

Няма нужда от промяна в НК заради “Рейнбоу хъб”

Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе осъдиха нападението в ЛГБТИ центъра. Той заяви, че всяко престъпление от омраза трябва да бъде наказвано и трябва да има своевременна реакция на институциите.

Панов обаче, заяви, че не смята, че е необходима промяна в Наказателния кодекс, каквато искат от общността.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1919

2

Lindemann

04.11 2021 в 11:28

Падението на тоя фалшив герой не спира.
Чудя се, как си кандидат за президент на партия, която има претенции да е алтернатива на герб и за 2 месеца ежедневни медийни изяви не си казал една дума срещу Герб, които са олицотверение на всичко задкулисно и долно в българската политика.
Явно е, че се надява да го подкрепят, ако стигне до балотаж, но можеше поне малко по-мъжки да се държи.
Страшно жалка кампания.

14469

1

случайно прочетох

04.11 2021 в 11:18

"Той упрекна Радев, че не е излязъл с ясна позиция, че не е призовал за ваксинация, че личният му пример отсъства, защото не се знае дали е ваксиниран. Панов заяви, още че такъв популизъм никога не е виждал."

Личен пример с какво?Това, че здравните сиситеми изпушиха, не значи, че всеки трябва да се набоцка с течност!!!

Възстановявам се от ковид (хич не беше, като обикновен грип), но не съжалявам, че не се набоцках! Всеки има право на избор и благодаря на Радев, че не яхна тази вълна.
Избирател на ДБ съм, но няма да гласувам за Панов, защото президентската институция не трябва да се употребява за манипулации, каквито и да са!