Панов: Хора от службите на титовска Югославия и живковска България не трябват в преговорите за Македония

Ружа Райчева 11 ноември 2021 в 13:21 2338 0

Снимка Архив

Нека в този диалог между България и Северна Македония да не участват всички онези, които са част от репресивните служби на титовска Югославия, и от наша страна онези, които са от репресивните службите на живковска България. Нека тези хора да не бъдат част от преговорите.

Това заяви председателят на Висшия съдебен съвет (ВСС) и кандидат за президент Лозан Панов в интервю за македонската медия "Слободен печат" по време на посещение в Северна Македония. 

"Тези хора могат само да навредят на нашите отношения, те могат само да възстановят идеята за индоктринацията на двете ни страни", заяви Панов. 

По думите му той е единственият кандидат за президент, който посещава Северна Македония:

"Защо го правя? Навярно съзнавате, че това не дава гласове, а може по-скоро да отнеме по една такава щекотлива тема. Нашите отношения са натоварени с много емоция и ако искаме да намерим пътя помежду си, това според мен е европейският начин на контакт."

Лозан Панов заяви, че е отишъл в Северна Македония не за да размахва пръст, а за да подаде отворена ръка, защото "стратегическият интерес на България е Македония да бъде в ЕС":

"Виждате един човек, който няма да говори с негативен тон или с език на омразата, този език на омразата между България и Македония не трябва да съществува. Ние балканците сме емоционални хора, нека не го крием, емоцията е положително нещо. Въпросът е в каква посока ще бъде канализирана."

Председателят на ВСС отправи критики към държавния глава Румен Радев и служебното правителство за справянето им с COVID-19 пандемията: 

"Изпусна се време от около 6-7 месеца в служебния кабинет на г-н Радев, в което време се бездействаше. Всъщност служебният кабинет подготви изборите и основната му идея беше да се проведат тези избори."

Панов добави, че затягането на мерките и въвеждането на зелените сертификати е закъсняло: 

"Затова в моята кампания винаги призовавам да се спазват мерките, колкото и да е непопулярно. У нас се носят маски в големите градове, в по-малките градове за съжаление мерките не се спазват."

Лозан Панов каза още, че е дошъл, за да се срещните с местните, а не с политиците: 

"Политиците винаги имат своя заден план. И тук, и в България първата стъпка трябва да бъде среща с хората."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!