Панев: ДБ ще участва в правителството, най-подготвени сме за 'Правосъдие', 'Дигитализация" и 'Околна среда'

OFFNews 03 декември 2021 в 18:00 1254 0

Много хипотетичен е вариантът ние да не участваме в правителството. "Демократична България" е създадена, за да бъде двигател на реформите, заяви пред бТВ Владислав Панев, съпредседател на Зелено Движение, част от ДБ.

Той заяви, че Обединението има много подготвени хора в секторите "Правосъдие", "Дигитализация" и "Околна среда".

По думите му ще е логично ако именно ДБ оглави тези министерства. (Към момента се обсъжда създаване на ново министерство за електронното управление.)

Панев изрази съжаление, че лидерът на "Да, България" и съпредседател на ДБ Христо Иванов няма да бъде правосъден министър, но коментира, че в коалицията има много подготвени хора за този пост. По думите му именно ДБ трябва да бъде двигател на съдебната реформа.

Панев съобщи, че се очаква коалиционно споразумение да бъде подписано следващата седмица и тогава ще бъде представен съставът на проектокабинета на "Продължаваме промяната". Той обаче беше категоричен, че все още текат разговори за състава на Министерски съвет.

Панев допълни, че от коалицията нямат резерви около предложението Асен Василев да е финансов министър, а Кирил Петков - премиер.

Съпредседателят на "Зелено движение" коментира още, че все още не е постигнато съгласие за атомната енергия и по-конкретно - за строежа на АЕЦ "Белене" и модернизирането на АЕЦ "Козлодуй".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!