Отварят магистрала Тракия до седмица

OFFNews Последна промяна на 27 март 2021 в 09:57 3903 0

До седмица новото трасе на магистрала "Тракия" до Чирпан ще е готово и ще е отворено още за пролетния сезон. 

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който бе на проверка на магистралата. Заедно със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков премиерът направи оглед на финалните дейности по 6-километровия участък от магистралата, част от общо 16,5 км от АМ „Тракия“, които се обновяват в момента.

„След 3-4 дни българските граждани ще карат реално по нова магистрала“, изтъкна премиерът и посочи, че асфалтът, който се полага в участъка, може да издържа натоварване от 12,5 тона на ос. „Мантинели, мрежи, канавки, основа, всичко е ново. Навремето го направиха така, че си оставиха ръцете“, добави министър-председателят. 

С пускането на движението в ремонтирания 6-километров участък трафикът в посока Бургас ще преминава от пътен възел „Чирпан“ по третокласния път III-664 през околовръстния път на Чирпан и по път II-66 Чирпан – Стара Загора до пътен възел „Чирпан - изток“, където ще се връща на автомагистралата, и обратно.Ремонтните дейности на 10-колометровата отсечка до пътен възел „Чирпан – изток“ се предвижда да завършат до 17 април. 

Строителните дейности в 16,5-километровия участък са част от започналия през октомври 2020 г. поетапен ремонт на общо 52 км от АМ „Тракия“. В края на декември приключи обновяването на 12 км от АМ „Тракия“ в двете платна, между пътните възли „Белозем“ и „Оризово“. Трасето е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. В платното за Бургас през миналата година беше обновен и 2-километров участък между км 198 и км 200. Целта е след като завърши ремонтът на 16,5-километровия участък, да продължат дейностите в последните 24 км до пътен възел „Стара Загора“. 

Борисов попита 23-годишен работник, който кара една от машините за ремонта, дали му плащат добре и редовно. Много добре, доволно отговори младежът, без да уточнява какви пари изкарва на пътя. 

Щом работниците са усмихнати и махат, знам, че са платили редовно заплатите. Това ми е най-големият критерий. Иначе, те са много цветущи в изразите, ако не се плаща редовно, коментира Борисов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X