Отцепниците от БСП правят нова партия - Българска демократична линия

OFFNews 13 януари 2021 в 16:55 2960 0

Снимка Архив/БГНЕС

Независимият депутат Красимир Янков обяви от парламентарната трибуна създаването на нов ляв политически проект - политическа партия "Българска демократична линия".

Той направи изявление от името на депутати, нечленуващи в парламентарна група, наричащи себе си "група на прогресивните социалисти".

Янков отбеляза, че остават по-малко от 30 пленарни заседания и е време за равносметка.

Настоящото Народно събрание ще остане в историята с бойкота на нормалното функциониране на парламентарната дейност от опозицията и пълната липса на желание за диалог от страна на управляващото мнозинство, коментира той. По думите му, това противопоставяне се е пренесло на улицата с дълго продължили протести и формулирана нужда от промяна.

Красимир Янков коментира, че партиите са следвали интересите на върхушките си, а не дневния ред на обществото, а кворумът се е превърнал в инструмент на политически натиск.

Именно следвайки принципите си, напуснахме ПГ на "БСП за България", за да останем социалисти, каза той. За всички последващи действия получихме подкрепа от все повече хора, желаещи промяна. Затова създадохме новия ляв политически проект - политическа партия "Българска прогресивна линия", обяви Янков.

Той коментира, че предстоящите избори ще бъдат голямо изпитание за българския избирател. Според Янков противоепидемичните мерки налагат промени и във формите на предизборната кампания, което трябва да бъде отразено в Изборния кодекс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови