Отровното трио и Мая Манолова отиват заедно на избори

OFFNews 16 декември 2020 в 15:18 5274 2

Организаторите на антиправителствените протести от Отровно трио и гражданската платформа "Изправи се.БГ" на Мая Манолова ще подпишат споразумение за общо явяване на предстоящите парламентарни избори, съобщават от триото.

Арман Бабикян, адвокат Николай Хаджигенов и проф. Велислав Минеков организираха голяма част от демонстрациите с искане за оставка на премиера Бойко Борисов, на правителството и на главния прокурор Иван Гешев. 

От триото увериха, че основна цел остава продължаването на протестите и сваляне на кабинета "Борисов 3" и се търси вариант за обединение на всички сили, които имат същото искане.

"Затова ще продължим да работим за разбирателство и вратите ще останат отворени, не само като предизборен модел, а като трайно желание за общи действия", обясняват "отровните". От съобщението обаче не става ясно кои политически формации имат предвид.

В края на октомври триото, формацията на Мая Манолова и партията на Слави Трифонов “Има такъв народ” се договориха за “съблюдаване честността на изборите”. На среща с техни представители се договориха да създадат обща мрежа от доброволци - наблюдатели на изборния процес, които да следят “да не бъде откраднат” парламентарният вот, който трябва да се проведе в края на март 2021 г.

Според триото “нараства готовността за взаимодействие по гарантиране на честността на изборите и осигуряването на независимо наблюдение”. "Направихме крачка напред и по декларираното от нас желание за общо явяване на предстоящите избори, с цел прекратяване на едноличния режим на управление. Вече е постигнато принципно съгласие с гражданската платформа „Изправи се.БГ“ и предстои подписване на споразумение", казват още от триото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13874

2

emanuilis

16.12 2020 в 20:20

Една дама, предложила Г-н Пеевски за шеф на ДАНС и още трима господа отишли заедно на избори...

Не, това не е анекдот, а поредния двуличен, политически субект.

#МаяМа #ДАНСWithMe #Помним

2900

1

Руми Лазарова

16.12 2020 в 18:40

Такава подкрепа от страната за протестиращите в София не се е виждала. Българското общество не е същото - вече няма страха да иска вярното и правилното да себе си.

Протестът беше светлото нещо, което ни се случи тази година. Разклати и делигитимира Борисов и Гешев. Обърна внимание на другите държави и ЕС, че България не е това, което им представя закръгления Борисов и онзи с каскета. Американското посолство пусна реклама в Евроком. Това е знак за подкрепа срещу ревизията на рекламодателите там.

Сега трябва да поддържаме духа, да се готвим за избори и да се организираме срещу фалшификации.