Откриваме почетно консулство в Мексико

OFFNews 04 януари 2023 в 14:29 1003 0

Мексико - национален флаг

Снимка Pixabay

Консулството ще се намира в община Сан Педро Гарса Гарсия и с консулски окръг, обхващащ територията на щата Нуево Леон.

България открива консулство в Мексико, което ще се ръководи от почетен (нещатен) консул със седалище в община Сан Педро Гарса Гарсия и с консулски окръг, обхващащ територията на щата Нуево Леон, реши Министерският съвет на днешното си заседание.

На длъжността ще бъде назначен Луис Карлос Урсуа Кастильо, мексикански гражданин.

Нуево Леон е един от най-развитите в търговско и индустриално отношение мексикански щати. Столицата на щата, гр. Монтерей, е третият по значение икономически център в страната, посочва пресцентърът на МС.

Луис Карлос Урсуа Кастильо е бизнесмен с опит в областта на финансовите, икономическите и социалните дейности, както и консултант на множество национални и международни компании. Той разполага с добро обществено положение и с широки търговски и политически контакти в щата Нуево Леон.
Очаква се назначаването на почетен консул на Република България в Мексиканските съединени щати, със седалище в община Сан Педро Гарса Гарсия и с консулски окръг, обхващащ територията на щата Нуево Леон, да допринесе за допълнителното насърчаване на двустранните отношения в различни области от взаимен интерес, включително в търговско-икономическата сфера, завършва съобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови