Откриха новата спортна зала в Пловдив - без Борисов, но с дует „Ритон“

OFFNews 30 август 2015 в 22:54 4406 4

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът Иван Тотев и Александър Гусятников, вицепрезидент на федерацията по колоездене на Русия, откриха новата спортна зала в Пловдив.

Премиерът Борисов също трябваше да присъства на откриването на многофункционалната зала "Колодрума" в Пловдив, но правителственият самолет „Фалкон” кацна принудително на Летище Варна поради технически отказ.

Имаше технически проблем, който не позволи да се затворят колесниците. Капитанът на полета, следвайки инструкциите и процедурите за безопасност, информира пасажерите и започна да извършва необходимите облитания, за да бъде изразходено част от горивото, след което кацна на най-близкото летище, което в случая е Летище Варна, уточняват от министерството на транспорта.

Борисов ще дойде в Пловдив във вторник, обяви от трибуната кметът на Пловдив Иван Тотев.

На церемонията по откриването на зала "Колодрума" присъстваха Сийка Келбечева, Стоянка Груйчева, Йордан Йовчев, Николай Бухалов, Любо Ганев, националният отбор по волейбол, футболни величия и още много български спортисти, съобщават от пресцентъра на министерството на младежта и спорта.

Част от официалната церемония беше и финалът на Световното първенство по Таекуон-До ITF, което е и първото спортно състезание в новата зала.

"Красен Кралев награди с купа в комплексното класиране победителя в световното първенство по Таекуон-До ITF от КНДР. Изпълнения на Пловдивската опера, дует „Ритон“, DEEP ZONE PRODJECT и емблематичната песен на група P.I.F. „Някой кара колело“ зарадваха хилядите зрители на откриването" - съобщават още от пресцентъра на министерството на младежта и спорта.

В новата зала може да се практикуват над 25 вида спорт. Капацитетът на съоръжението е 6200 седящи места с възможност до 8000 при концерти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови