От затвора в Ловеч вероятно не преценили добре беглеца, призна зам.-министър

OFFNews 22 юни 2018 в 10:47 3020 2

"В случая с издирвания затворник в Ловеч вероятно се касае за грешна преценка на ръководството на затвора дали той може да работи на открито".

Това призна зам.-министърът на правосъдието Николай Проданов, който беше изслушан от депутатите за последния избягал затворник.

Проданов подчерта, че проверката ще покаже какъв точно е проблемът, но обясни, че станалото има друго измерение. „Въпросът е какви затвори подхождат на демократична България – да наблегнем на изолацията или на превъзпитанието чрез труд. Това е важен въпрос, който стои на вашето внимание“, каза той и добави, че у нас все пак труда е част от превъзпитанието на лишените от свобода. "Работата на външни открити обекти е много добра алтернатива. Не бихме могли да се лишим от тази алтернатива", каза още Проданов.

Зам.-министърът беше изслушан в парламента, след като вчера от БСП настояха двама министри да дадат обяснение пред Народното събрание за поредния избягал от затвора. Зам.-председателят на парламента и депутат от ГЕРБ Емил Христов, който водеше заседанието, не даде на социалистите да задават въпроси на Проданов. Това доведе до спор между управляващи и опозиция дали по време на изслушване по правилник депутатите имат право да задават въпроси или не.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови