''От няколко месеца сме президентска република. Властта се услади на Радев и служебното правителство''

"Демократична България" има достатъчно достойни хора, които имат качествата да се изправят срещу Радев в президентската надпревара, категоричен е Атанас Атанасов

OFFNews 25 септември 2021 в 18:42 11489 12

Снимка Стопкадър Нова ТВ

От няколко месеца сме президентска република, макар и в Конституцията да пише друго. И на него (президентът Румен Радев - бел. ред.), и на неговите служебни кабинети им се услади властта.

Това заяви председателят на "Демократи за силна България" Атанас Атанасов пред Нова ТВ.

ДСБ е мобилизирана за участието в предстоящите избори. Нашият коалиционен формат "Демократична България" също е готов за парламентарните и президентски избори. Ние имаме няколко варианти и когато сме готови, ще ги съобщим", добави той.

По думите му "Демократична България" има достатъчно достойни хора, които имат качествата да се изправят срещу Радев в президентската надпревара. "Президентът се позиционира като противник на корупционните схеми на Борисов, но ние имаме и определени различия с неговите позиции. Ние не знаем неговата позиция относно "Кримската криза", каза още Атанасов.

Лидерът на ДСБ добави, че коалицията има различия с Радев, но Атанасов "не иска да иззема функциите на кандидата за президент на "Демократична България", защото няма е той. 

Според него парламентарните избори не трябва да остават в сянката на президентските.

„За нас е изключително важно да затвърдим позициите си в парламента, защото там се вземат важните за страната решения. Ние ще се борим да бъдем фактор в следващото Народно събрание”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

12

случайно прочетох

27.09 2021 в 21:07

Атанасов можеше да се изкаже по-умерено.

1896

10

Simo

26.09 2021 в 08:23

Ето такива простаци разбиха възможността за демократични промени в България. Президента Радев е единственият политик който се опълчи на тоталната ченгесарска хватка на държавата. Когато правят тенденциозни превратни изказвания ДБ не печелят избиратели. Президентът управлява по Конституция, която същите тези шестаци, първаци и всякакви други боклуци сътвориха. А сега когато влязоха в ситуация, за която ченгетата простаци не са сетили, откъде мозък за това, реват несъстоятелни глупости за "президентска република".
Благодарение единствено на Президента Радев се появиха и нови читави хора като Кирил Петков и Асен Василев. Заговори се за почтеност, непозната за мутрите и крадците от ГЕРБ, ДПС, БСП.
Затова няма да гласувам за ДБ. Не искам тъпи гнусни ченгета пак.
Ще подкрепя Петков и Василев.
Успех !!!

1905

9

тОлуп

26.09 2021 в 07:45

Няма ваксини тука, а просто едни шмекери дето драпат за баница - наследниците на драгалевския мангал!

1331

8

ваксиниран

26.09 2021 в 02:09

Толкова сте прости. Щеше ми се в България да не са толкова много тъпанарите. Дет се вика, за една статистика да излезем напред!

Не, не може. Глупак въргу глупак, необрзовани и малоумни всичките. Няма да се ваксинират дори и децата им, самите те да умират. Все тая. Кво като умираме, нали сме ние прави! Какво значение има, че половината човечество се ваксинира.

Ние сме най-вещи, най-знаещи, най-компетентни, най! Ганьо знае най-добре! Ай шгие тия доктори шмоктори, дгиеа.

Глупаци.

11920

6

klimt

25.09 2021 в 22:13

Пекинеза май бълнува!? А като бяхме премиерска държава на Мавъра,и некадърния послушко от капитанче стана ге'ерал???

1215

4

Lyubo

25.09 2021 в 20:59

Ха, Сашката и тука се е изтаковал !!!
А шайката е другаде. Ако не знаете, питайте Тонката Тодоров ( Шайка 1 - Боко, Цецо и Росен) !!!

-3600

3

ROKO s GRANATA

25.09 2021 в 20:37

Мечтайте си пигмеи....
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки