От 8 до 12: Борисов 3 пъти смени позицията си за хартиените бюлетини

Ружа Райчева 06 декември 2022 в 14:45 8798 11

Бойко Борисов в централата на ГЕРБ

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Бойко Борисов в централата на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов три пъти смени мнението си за предложените от БСП промени в Изборния кодекс и по-специално дали депутатите му биха подкрепили евентуално вето на президента върху връщането на хартиените бюлетини.

8 сутринта

Рано сутринта, в сутрешния блок на Нова тв, Борисов изненадващо се намеси по телефона по време на интервюто на бившия социален министър от ГЕРБ Деница Сачева. Изземайки ѝ думата, той заяви, че ако президентът Румен Радев наложи вето на промените в ИК, ГЕРБ ще гласуват "за". По-късно Борисов обясни, че се включил в интервюто, защото водещите се държали агресивно, дори "антропологично" това си личало. 

10 сутринта

Два часа по-късно на брифинг в централата на ГЕРБ бившият премиер излезе с по-уклончива позиция по въпроса и заяви, че Нинова не била благодарила на ГЕРБ за подкрепата им за промените в ИК, и че бързо забравила за тяхната помощ. Затова, ако има вето, тепърва щели да мислят как да гласуват.

"Сега ще видим президентът какво ще каже - ще сложи ли вето или не. Там ще водим нов разговор, защото не можем да бъдем обвързвани в нещо като спасителен пояс с някои партии. И дори жалките им опити да ни привързват към хартиената бюлетина и Изборния кодекс, не може да ни лепят етикети. Ние ги победихме с техните машини, с техните флашки, с техния софтуер и целия контрол, който беше при тях. Подкрепихме БСП за Изборния кодекс с идеята, че после с тези партии може да се търси консенсусно управление", каза Борисов.

12 по обяд

А след брифинга, около 12 часа, в ексклузивно интервю за главния редактор на ПИК Недялко Недялков, Бойко Борисов внезапно обяви, "че е сбъркал, че се е поддал на емоциите" и че няма да подкрепи вето на Радев.

"Сбърках, подадох се на емоциите, няма да подкрепяме вето на президент за ИК. А и всички депутати на ГЕРБ са против. Вбеси ме злобата на водещите от Нова и лъжите на Асен Василев, че съм в сговор с Радев. Точно вие знаете добре, че с президента сме най-големите опоненти", каза той пред ПИК, след като Недялков влезе с камера и излъчваше наживо в централата и притисна лидера на ГЕРБ да каже дали ще подкрепи ветото.

На въпрос дали Борисов е сгрешил с включването си по Нова телевизия, той отговори: "Не, не с включването... Просто не биваше да казвам, че може да подкрепим вето на президента. Това ми беше в повече."

След като Недялко Недялков обясни на Борисов, че поддръжниците му ще са разочаровани от промяната в позицията му за хартиените бюлетини и че нямало кой друг освен ГЕРБ да управлява, Борисов го „успокои“, че току-що на Изпълнителна комисията е „чекирал“ мненията и ако има президентско вето, депутатите няма да го подкрепят.

В неделя на пресконференция Бойко Борисов обяви, че е единственият достоен кандидат за министър-председател и се сравни с великия аржентински голмайстор Лионел Меси. В понеделник ГЕРБ издигнаха проф. Николай Габровски за кандидат-премиер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-795

10

Дедо МразИ

07.12 2022 в 02:19

Последните двама изказали се, големи сте ДБили - по ли ви харесва нахилен кретен, шарлатанин и лъжец да ви изхарварди като за последно ?

1220

9

хr4

06.12 2022 в 22:34

И за мутра не става! Да си припомним култовата реплика на Маджо докато го пляска по темето:
"Пак ли бе, Тикво? Пак ли се 0ср@?"

9347

8

Анализи

06.12 2022 в 19:09

Тоя човек освен за мутра за друго не става. Един политик трябва да има визия, какво иска да постигне за доброто на страната, за гражданите. 12 години не виждаме такова нещо. За съжаление всички страдаме от това, дори и тези, които не вдяват за какво става дума.

-795

6

Дедо МразИ

06.12 2022 в 16:50

Просто се гаври с Лъжеца и Крадеца и партията на шарлатаните и ДБилите

1220

5

хr4

06.12 2022 в 16:46

Е нещо ново ли виждаме? Толупа се беше скрил за малко, та явно сте му забравили мурафетите.
Колко треа да си проС, че да гласуваш за тоя?

14469

4

случайно прочетох

06.12 2022 в 16:02

Всичко това показва колко страхлив, нерешителен, че чак смотан е бай Х!
Сигурно, за такива като него е приказката: Е....те ме, като съм лекомислена...

Позорно е подобно поведение, за който и да е било лидер!

1015

2

веган касапин

06.12 2022 в 15:32

Гледайте обаче троловете на герб не му смогват на извъртанията