От 3 фактора зависи кой министър ще остане на поста си

OFFNews 12 януари 2024 в 19:01 6591 0

Мария Габриел

Снимка БГНЕС

Мария Габриел

Три са факторите, които ще бъдат взети предвид за това кои министри ще останат при ротацията, заяви пред БТА вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

Първо - резултатите от работата на всеки един министър. Имаме управленска програма с мерки, законодателни промени и реформи. Всеки министър ще получи оценка за своята работа. Важен е и начинът, по който българските граждани са усетили тази работа. Трето – добрите отношения с парламентарните групи, подкрепящи правителството, обясни Габриел.

България е парламентарна република и всеки път, когато парламентът работи добре с изпълнителната власт, позволява да се приемат важни за страната неща, коментира вицепремиерът.

Разговорите по същество за ротацията ще започнат днес - с принципите, по които ще бъде осъществена тя, каза министър-председателят Николай Денков по-рано днес, а Мария Габриел заяви, че процесът стартира и има достатъчно време. Тя уточни, че няма да говори за промени в кабинета на този етап.

С министъра на вътрешните работи Калин Стоянов работим добре, каза Габриел в отговор на въпрос дали той ще бъде част от правителството и след ротацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика