Орешарски: Има страх, но той е от завръщането на ГЕРБ

OFFNews 26 януари 2014 в 12:45 4827 21

Пламен Орешарски, премиер.
Пламен Орешарски, премиер.

„Страхът има друга форма – ами ако се върнат. Това ми казват предприемачите – нещата са добре, ами ако се върнат. Тази сянка все още пречи на нормализацията на бизнес климата”.

Това обяви премиерът Пламен Орешарски на срещата във Велико Търново с кметове, издигнати или подкрепени от социалистите.

От месеци Орешарски обяснява при отчетите си, че най-голямата заслуга на неговото правителство е, че вече няма страх у хората и у бизнеса, на който е върнато дължимото ДДС.

„Още в средата на миналата година вярно усетихме основните насоки. Едно от първите ни действия беше да дадем сигнал за промяна в социалните политики, за това, че в този мандат ще се води по- друга социална политика в сравнение с предходния”, отчете отново премиерът във Велико Търново.

И пак повтори, че актуализацията на бюджета е позволила да се стабилизират финансите на държавата и е прекратена практиката от предходните няколко години фискалната стабилност да се крепи на неплащане към бизнеса и задържане на ДДС.

Орешарски отново се похвали, че кабинетът му е предотвратил ново поскъпване на тока и дори са успели малко да намалят цените.

„Не можем да правим по- активна социална политика без приходи”, призна Орешарски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!