Опожариха колата на съпругата на пловдивския кмет

OFFNews 27 януари 2016 в 14:17 4795 1

Иван и Деница Тотеви
Иван Тотев и съпругата му Деница не знаят кой е подпалил автомобила им

Автомобилът на съпругата на пловдивския кмет Иван Тотев - Деница, е бил подпален тази нощ около 2 ч., съобщиха от областната дирекция на МВР. Директорът старши комисар Христо Разсолков е назначил пожаро-техническа експертиза, която да покаже дали пламъците са тръгнали след умишлен палеж или не.

В същото време районната прокуратура образува досъдебно производство за умишлен палеж на хюндая на Деница Тотева. Извършват се активни следствени действия, каза говорителят на прокуратурата Атанас Илиев.

Според първоначалния оглед е пострадало купето на автомобила. Сигналът е получен на тел. 112 в 2 часа и 7 минути, обадили са се съседи на семейство Тотеви на ул. "Богомил" 8. Бързата намеса на пожарникарите е намалила щетите.

Силно се надявам пожарът да не е умишлен. Моля, не притеснявайте съпругата ми. На колата отвън нищо ѝ няма, купето отвътре е изгоряло. Това съобщи на извънредна пресконференция по повод станалото  кметът на Пловдив Иван Тотев.

Кметът обясни, че колата е произведена през 2008 година. Нощувала е само в двора на фамилната къща.

Самият Тотев е бил снощи на парти с министър Ангелкова, шофирал е своята кола, затова тя не е пострадала, обясни кметът. Тотев добави, че не е бил заплашван от никого.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови