Quantcast

Одобриха проект за обучение на литовски летци в България

ОFFNews Последна промяна на 17 февруари 2016 в 13:27 1557 5

Правителството одобри проекта на Техническо споразумение между Министерствата на отбраната на България и Литва за обучение и подготовка на военен персонал, съобщиха от правителствената пресслужба.

Документът е разработен в рамките на двустранния меморандум от 2009 г. за сътрудничество в областта на отбраната и въоръжените сили.

С него се регламентират общите процедури и мерки, необходими за ефективното изпълнение в България на летателна подготовка на военен персонал от литовските ВВС, отговорностите на участниците, включително процедурите за възстановяване на направените разходи.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.02 2016 в 17:59

Интересно , но възникват и много въпроси-само инфраструктура ли ще ползват или и авиационна техника,чия ще е техниката(тяхна , наша или на трети страни) , на какъв тип самолет ще се приучават,чии ще са инструкторите и т.н. и т.н. и най-важното-ще намажат ли и нашите момци покрай литовците...

17.02 2016 в 16:02

Определено правилната страна са избрали. Ще се научат как да са пилоти без да имат летящ самолет.

17.02 2016 в 14:49

Нашите ще ги водят на магистралата и там инструкторки ще ги учат да вдигат самолета.

17.02 2016 в 14:11

На какво бе-е-е-ееееей?!
На какво ще ги обучавате?!
На магарешки каручки предоставени с любезното съдействие на сдружение "Селска чест" със седалище гр.София, ул."Верила"1 и представляващ Николай Ненчев ли бе-е-еееееей?!

Егати резила! Проститутки на щат в МНО! При това на длъжност изискваща допуск до класифицирана информация, която и е отказана от ДАНС заради... регистрации за проституция.

17.02 2016 в 14:09

ТЪова е много хубаво, ама на какво ще летят литовците?

Ок имма е нкяолко учебни самолета не лоши може би. Ама не е ли редно да купим 10-тина свестни самолета някой ден. Не 4-та ръка ами просто да идем и да си купим Eurofighter-и или последното поколение Раптори ....нещо смислено и ново.....в крайна сметка новите изтребители няма да са за 5 години. Това е стратегическо решение